Įvyko jau antrasis šiais metais Tikėjimo žodžio bendrijos Sinodas

Š. m. vasario 6 d. į Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčios patalpas vėl rinkosi bendrijos pastoriai ir vyresnieji – vyko jau antrasis šiais metais Bendrijos sinodas, kuriame buvo priimti šie sprendimai dėl sausio 9 d. Sinode iškeltų bei kitų klausimų:

  • Išklausęs Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčios jaunimo vadovo Tado Makčinsko pristatymo, Sinodas pritarė kovo 11 d. Kėdainiuose organizuojamam seminarui-forumui „Veskite jaunuomenę Kristaus keliu“, kuris skirtas pastoriams, vaikų, paauglių, jaunimo tarnautojams, jaunuolių tėvams – visiems, kuriems rūpi vesti jaunuolius krikščioniškos brandos link. Daugiau apie šį seminarą galite skaityti čia, informacija netrukus bus paskelbta svetainėje www.evangelija.lt.
  • Sinodas taip pat pritarė sausio 9 d. Sinode išsakytai Evangelikų reformatų bažnyčios iniciatyvai sudaryti darbo grupę, kuri turėtų svarstyti galimybes tarp Evangelikų reformatų bažnyčios ir Tikėjimo žodžio bendrijos sudaryti bendradarbiavimo sutartį bei paruošti ir derinti sutarties projektą. Darbo grupėje dalyvaus pastoriai Gabrielius Lukošius, Darius Širvys ir Mindaugas Palionis.
  • Buvo nuspręsta pakeisti Tikėjimo žodžio bendrijos finansinį modelį, per tris mėnesius pereinant nuo centralizuoto prie savarankiško finansavimo. Naujojo modelio esmė: atskiros bendrijos ir bendruomenės savo tarnystes ir veiklą finansuoja savarankiškai, atsižvelgdamos į vietinius poreikius ir finansines galimybes. Tikėjimo žodžio bendrijos lėšos skiriamos bendrijos pareigybėms ir bendrijos masto projektams (medijoms, stovykloms, kai kuriems renginiams).
  • Alytaus bažnyčios vyresnysis Darius Šulskis ir Druskininkų bendruomenės vyresnioji Rima Bocisienė pristatė Tikėjimo žodžio bendrijos biudžeto projektą 2016 m. Po svarstymo biudžetui buvo pritarta.
  • Atsižvelgiant į tai, kad Seime planuojama svarstyti netradicinėms bendruomenėms nepalankų Religinių bendrijų ir bendruomenių įstatymo naujos redakcijos projektą, buvo nuspręsta sudaryti pastoriaus Andriaus Bernoto vadovaujamą darbo grupę, kuri turėtų parengti ir pateikti Seimui prašymą suteikti Tikėjimo žodžio bendrijai valstybės pripažinimą. Sinodas taip pat paragino bažnyčių ir bendruomenių vyresniuosius aktyviai teikti informaciją apie tai, kuo kiekviena bažnyčia ir bendruomenė tarnavo bei tarnauja Lietuvos valstybei, kultūrai, žmonėms.

Kitą Tikėjimo žodžio bendrijos Sinodą numatoma sušaukti rugpjūčio mėnesį.

Evangelija.lt informacija

Bendrinti: