„Aš jus pamilau“

Šiais pranašo Malachijo žodžiais (Mal 1, 1) pastorius Jurijus Sosnovikas iš Ukrainos lapkričio 26 d.  Šiauliuose pradėjo seminarą, skirtą pastoriams ir bažnyčių tarnautojams. Dievo meilė buvo pagrindinis leitmotyvas, visą praėjusį savaitgalį skambėjęs svečių, Tarptautinio indukcinio instituto dėstytojų, lūpose.

Savo misionierišką kelionę Lietuvoje pastoriai-misionieriai Jurijus Sosnovikas (iš Belaja Cerkov miesto) ir Antonas Timošinas (iš Lucko) pradėjo Kėdainių bažnyčioje Tikėjimo žodis (čia pamokslavo lapkričio 24 d.), tęsė Radviliškio Tiesos žodis bažnyčioje, susitikdami su Šiaulių krašto jaunimu (lapkričio 25 d.), ilgiau paviešėjo Šiaulių bažnyčioje Tiesos žodis (26–27 d.) ir baigė kelionę Klaipėdoje, Miesto bažnyčioje (lapkričio 28 d.).

Šeštadienį (lapkričio 26 d.) Šiaulių bažnyčioje vyko seminaras-Biblijos studija pagal Malachijo knygą – Lyderiai, keičiantys visuomenę. Seminare dalyvavo 52 dalyviai iš 7 miestų (Alytaus, Naujosios Akmenės, Radviliškio, Kuršėnų, Kėdainių ir, žinoma, Šiaulių). Nagrinėtas Malachijo knygos tekstas prabilo į ganytojų širdis.

Pagrindinė šios knygos mintis – Dievo meilė savo tautai ir tarnams. Malachijas ir Nehemijas buvo amžininkai, triūsę dėl Dievo tautos atstatymo po Babilono vergystės. Tačiau po 12 atkuriamojo darbo metų, tauta patyrė dvasinį nuosmukį, nusivylimą ir pradėjo mąstyti, kad reikia pasirūpinti savimi, o kunigai prarado meilę Dievui ir vykdė tik ritualinį tarnavimą. Tačiau Dievas siekė vėl atgręžti savo tautos žmonių širdis į save, kalbėdamas jiems, kad Jo meilė amžina ir pastovi. Dievas, užmezgęs dialogą su savo tauta ir tarnais meilės tema, baigia sakydamas, kad Dievas atgręš tėvų širdis į vaikus ir vaikų širdis į tėvus.

Kunigai norėjo kalbėtis su Dievu apie atliekamus ritualus, apeigas, o Dievas visada nori kalbėtis apie santykius. Kas nutiko, kas užpildė kunigų širdis? Tarnai nusivylė ir ėmė ieškoti naudos, o Dievas kviečia mylėti Jį visa širdimi, visu protu ir visomis jėgomis.

Todėl pagrindinis ganytojų darbo laukas yra meilė – jie patys turi mylėti Dievą ir mokyti bažnyčią mylėti Jį bei artimą. Iš Dievo meilės kyla pagarba ir Jo sandora, sandora veda prie ištikimybės, ištikimybė – prie pasišventimo, o pasišventimas duoda atlygį. Tačiau meilė viskam vadovauja – ji gyvenimo su Dievu ir tarnystės ašis. Nėra meilės, nėra ir tarnystės. Todėl Jurijus Sosnovikas kvietė ganytojus gilintis į Dievo meilę, nes ši tema yra itin svarbi, o gal net svarbiausia ganytojiškoje tarnystėje.

„Meilę Dievui galime prarasti, kai savo širdyje pamilstame ir susižavime kitais dalykais, įvairiais „meilužiais“, kurie mus vilioja labiau nei Dievas: valdžios ir pozicijos troškimas, garbės alkis, materiali nauda. Tada viduje imame tolti nuo savo Mylimojo, kuris mus sukūrė, atpirko ir atnaujino. Neretai nutolstame ir nuo savo artimo. Saugokimės stabmeldystės! Peržiūrėkime savo gyvenimą ir prisiminkime, kur Dievas parodė mums savo meilę. Dievas atsimena tuos, kurie atsimena Jo meilę“, – pastebėjo Jurijus Sosnovikas.

Sekmadienį (lapkričio 27 d.) bažnyčios pamaldose pastorius Jurijus pratęsė Bažnyčios ugdymo temą, pagal pirmąjį apaštalo Jono laišką tirdamas dvasinį tikinčiųjų amžių. 1 Jn 2, 12–14 kalba apie skirtingus dvasinius amžius – vaikus, jaunuolius ir tėvus. Kiekvienam amžiui būdinga savita jėga ir privalumai, bet kiekvienas amžius turi ir savo trūkumų. Svarbu pažinti savo amžių, kuriame esame, ir priimti tam dvasingumo etapui būdingus iššūkius ir spręsti to amžiaus uždavinius. Dievo žodis, Jo meilė ir paguoda liejosi į tikinčiųjų širdis, taip gyvai, sodriai ir išmintingai patarnaujant Jurijui.

Svečiai dar kartą pristatė Indukcinį Biblijos institutą, kuris veikia kaip tarpdenominacinė tarnystė Precept Ministries International. Jų misija – ugdyti žmones Dievo žodžiu, paruošti lyderius, kurie galėtų  Šventojo Rašto tiesų pamokyti kitus ir atsakingai darbuotųsi visuomenėje. Jie siekia įkurti Lietuvoje Indukcinio instituto filialą, kad galėtų ir čia apmokyti norinčius studijuoti Bibliją institute taikomu metodu bei kūrybiškai taikyti šį būdą misionieriškoje tarnystėje. Visus, norinčius, kad toks filialas atsirastų Lietuvoje, raginame dėl to melstis.

Mylimieji, mylėkime vieni kitus, nes meilė yra iš Dievo. Kiekvienas, kuris myli, yra gimęs iš Dievo ir pažįsta Dievą. <…> Mes mylime Jį, nes Jis mus pirmas pamilo (1 Jn 4, 7. 19).

Bendrinti: