Druskininkų bažnyčiai – 25-eri

Š. m. birželio 11–12 d. Druskininkų bažnyčia ,,Tikėjimo žodis‘‘ šventė 25-erių metų jubiliejų. Drauge pasidžiaugti Viešpačiu ir Jo nuostabia malone šeštadienį rinkosi svečiai ir Druskininkų bendruomenės nariai.

Šventinį renginį pradėjo bažnyčios vyresnioji Rima Bocisienė, kuri dėkojo Dievui už Jo ištikimybę ir džiaugėsi: Viešpats mums padėjo iki šios vietos (1 Sam 7, 12); taip pat visi dėkojome Dievui už naujas patalpas, kurias savo tėviška ranka Viešpats suteikė bažnyčiai gimtadienio proga – jose ir rinkomės švęsti jubiliejaus.

Šventėje sulaukėme mums brangaus ir mylimo svečio – mus aplankė buvęs mūsų bažnyčios pastorius Mindaugas Sakalauskas, kuris linkėjo bažnyčiai, kad šie nauji namai taptų vieta, kur atėję žmonės atrastų gyvenimą ir viltį.  

Pastaruoju metu Druskininkų bažnyčia besirūpinanti pastorė Zita Čekavičienė sveikino bažnyčią ir linkėjo jai laikytis prie Generolo, mūsų Viešpaties, šalia kurio nepasieks jokia priešo kulka. Tik laikydamiesi Jo mes pasieksime amžinybę ir nešime daug vaisių, juk Viešpats sakė: Aš esu vynmedis, o jūs šakelės. Kas pasilieka manyje ir Aš jame, tas duoda daug vaisių; nes be manęs jūs negalite nieko nuveikti (Jn 15, 5). 

Nuoširdžius palinkėjimus bažnyčiai išsakė ir baptistų bendruomenės ,,Dievo malonė‘‘ nariai Robertas ir Diana Peteraičiai, raginę žvelgti į Viešpatį ir Juo pasitikėti – juk kiekvienas, kuris Jį tiki, nebus sugėdintas (Rom 10, 11).

Prieš daugelį metų mūsų bažnyčios grupelę globojusi ir šiuo metu mus periodiškai lankanti Alytaus bažnyčios vyresnioji Alda Latauskienė su savo vyru Kęstu, ragino bažnyčią ir toliau uoliai tarnauti Viešpačiui. Prisimindama mūsų dalyvavimą organizacijos „Samariečio krepšys“ akcijose „Vaikų Kalėdos“, ji džiaugėsi, kad nedidelės Druskininkų bendruomenės atlikti darbai įkvėpdavo ir kitus. 

Kiekvienas iš šių svečių savo metu prisidėjo prie bažnyčios Druskininkų mieste statymo, todėl kiekvienas iš jų tapo brangus, kiekvieno išsakyti palinkėjimai guodė, stiprino ir statydino.

Šlovinti Viešpatį ir kelti džiaugsmingą gyrių Viešpačiui šios šventės metu bažnyčiai padėjo Nerijus Čekavičius. Taip pat grojo bažnyčią lankantys vaikai, skambėjo savos kūrybos giesmės. Vėliau, žiūrėdami skaidres,  peržvelgėme nueito kelio akimirkas – prisiminimai sugraudino ne vieną. Šventę tęsėme sodyboje, kur daug žaidėme, bendravome, vaišinomės ir šlovinome Viešpatį, dėkodami Jam už nuostabius Jo darbus ir malonę.

Sekmadienį pamokslavo Mindaugas Sakalauskas, kuris ragino žvelgti plačiau, laikyti Viešpatį svarbiausiu savo gyvenime Asmeniu ir neprisirišti prie medžiaginių turtų, bet rūpintis tapti turtingiems pas Dievą (Lk 12, 15–21). Visi buvome Jo malonės paguosti ir sustiprinti toliau sekti Kristumi.

Druskininkų bažnyčios informacija

Bendrinti: