Kalėdų šventės Radviliškyje

Gruodžio 17 d. Radviliškio bendruomenėje „Tiesos žodis“ vyko Kalėdų šventė, į kurią buvo pakviestos keletą metų lankytos sunkiau gyvenančios šeimos, mamos su savo atžalomis. Šventės organizatoriai norėjo jiems paskelbti Evangelijos žinią ir padovanoti Kalėdų džiaugsmą.

Šventė vyko bendruomenės „Tiesos žodis“ patalpose, prie puošnios eglutės ir vaišių stalų. Ruoštis šiai šventei pradėjome dar lapkričio pradžioje. Bendruomenės tikintieji geranoriškai aukojo, darė gražius rankdarbius, skirtus dovanėlėms. Dovanėlės buvo ruošiamos atsižvelgiant į vaikų amžių bei jų poreikius.

Atėjus šventės dienai, „ratuoti“ tikintieji iš tolimų užkampių atgabeno retai iš namų išvykstančius svečius – norėjome nustebinti visus dalyvius, kad ši šventė jiems taptų įsimintina.

Šventės pradžioje svečiai susėdo prie staliukų, kurie buvo pilni įvairiausių skanėstų: vaisių, saldumynų, gaiviųjų gėrimų. Visos šeimos buvo pristatytos ir supažindintos. Prie kiekvienos šeimos stalelio sėdėjo ir bendruomenės tikintieji, kurie patarnavo ir atsakinėjo į užduodamus klausimus. Kelios Kalėdų giesmės sušildė atmosferą ir leido svečiams pasijausti laisviau. Pastorius Nerijus Verdingas trumpai atskleidė biblinę Kalėdų prasmę, uždavė vaikams bei jų mamytėms keletą klausimų. Vyko neilga diskusija. Mažiesiems Geroji Naujiena buvo paskelbta sekant pasaką apie tris medžius, kurių svajonės tapo realybe.

Po to sekė linksmoji dalis: viktorinos, žaidimai, įvairios užduotys ir... apdovanojimai. Pagiedoję kalėdinę giesmelę, visi svečiai smagiai susėdo prie stalų vaišintis šeimininkių paruoštais sočiais pietumis. Po to šventės programa buvo tęsiama toliau. Kiekvienai šeimai buvo suteiktos priemonės, iš kurių jie turėjo padaryti kalėdinę puokštę. Visos puokštės buvo labai gražios ir išradingai sukurtos, ir, visų nuostabai, jos atiteko patiems kūrėjams. Šventę vainikavo į salę įnešta įspūdingo dydžio dėžė, perrišta didžiuliu raudonu kaspinu. „Kas tai, kas tai?“ – vietoje nenustygo vaikai. Visus nustebino iš tos dėžės ištrauktos originalios dovanos kiekvienam vaikui. Po šiltą dovanėlę gavo ir mamos, taip pat kiekvienai šeimai buvo įteiktos vaikiškos Biblijos ir po krepšelį per Derliaus šventę, rudenį, suneštų gėrybių.

Išeidami svečiai dėkojo už dovanas ir puikiai praleistą laiką. Po šventės gavome daug gražių atsiliepimų ir padėkų – visi džiaugėsi dalyvavę šioje šventėje. Palaiminti buvo ir šventės dalyviai, ir organizatoriai.

Po šventės gavome ir padėkos laiškų. Viena mama rašė: „Labai dėkojame už Jūsų šilumą, meilę, rūpestį.  Būdami tarp nuostabių, šiltų žmonių esame pakylėti. Tepadeda Jums DIEVAS. Ačiū.“ Kitame laiške taip pat dėkojama mūsų bendruomenei už rūpestį ir dėmesį: „Ištisus metus vaikai nuolatos prisimindavo Jūsų apsilankymus mūsų namuose. Esame labai dėkingi, kad ir šį kartą buvome pakviesti į nuostabų renginį. Nekantriai laukėme šio susitikimo. Ačiū jums!“

***

Praėjusių metų gruodžio 26-ąją, antrąją Kalėdų dieną, Radviliškio „Tiesos žodžio“ bendruomenė susirinko į Giesmių ir poezijos vakarą „Viešpats – mano ganytojas“. Bažnyčios šlovinimo grupė atliko giesmes, sukurtas pagal psalmes. Taip pat skambėjo ir bendruomenės narių pagal psalmes sukurtos eilės. Gausiai susirinkę tikintieji aktyviai prisidėjo giedodami giesmes.

Bendrinti: