Kėdainių Tikėjimo žodžio bažnyčia šventė 25-erių metų sukaktį

Lapkričio 12 d. Kėdainių bažnyčia „Tikėjimo žodis“ šventė 25-ąjį bažnyčios gimtadienį. Kėdainių bendruomenės žmonės, pakvietę ir anksčiau šią bendruomenę lankiusius brolius ir seseris, surengė labai gražią ir šiltą šventę.  Bendruomenę sveikino pastorius Alvydas Stankevičius, vyresnioji Daiva Karvelienė, nuo pradžių bendruomenėje buvęs garbaus amžiaus brolis Vidmantas Šidlauskas, būtent į šią šventę iš Londono atvykusi Virginija Masandavičienė ir kiti.

Šventėje dalyvavo ne vienos kartos tikintieji. Numerį paruošė jaunimas – jie grojo puodeliais, tikinčiųjų šeima vaidino evangelizacinį spektakliuką apie dangaus karalystę. Broliai iš Kauno krikščionių bažnyčiai priklausančių Pikelių krikščioniškų pagalbos namų (reabilitacijos centro), kurie dažnai lankosi ir šioje Kėdainių bendruomenėje, bažnyčią pasveikino giesme. Bendruomenės senjorės, dėkodamos Viešpačiui už bažnyčią, skaitė savo kūrybos ir Elenos Kaminskienės eiles.

Visus labai pradžiugino ir netikėta iniciatyva: prieš vienuolika metų prie Kėdainių bendruomenės prisijungė Ramūnas Grunskis su šeima, kadaise su tėčiu grojęs kapeloje „Kaimo broliai“, tad bažnyčios jubiliejaus proga Ramūnas kapelą atgaivino, pavadindamas ją „Miesto broliai“. Keturi vyrai atliko tas pačias giesmes, kurios skambėdavo koncertuojant „Kaimo broliams“, – jos įkvėpė ne tik klausytojus, bet ir pačius muzikantus.

Vėliau susirinkusieji turėjo progos pasigrožėti nuo bendruomenės gimimo nuotraukose įamžintomis akimirkomis – džiugu buvo suprasti, kad nors praėjęs laikas daugelį pakeitė išoriškai, 25-eri gyvenimo su Viešpačiu metai suteikė išminties, brandos.

Dvidešimt penkeri metai – netrumpas kelias bendruomenei. Einant šiuo keliu netrūko kalnų ir slėnių, pergalių ir iššūkių. Visgi visada džiugina prie bendruomenės prisijungę ir pas Viešpatį atėję nauji žmonės, kurie tarsi atneša laisvės, naujo gyvenimo gūsį.

Minėdami šią gražią sukaktį tikime, kad Viešpats įkūrė Kėdainių bažnyčią ir buvo su mumis visuose keliuose ir klystkeliuose nuo pat pradžių iki šios dienos. Trokštame ir toliau judėti su Juo.

Įspūdžiais dalijosi Laimutė Stankevičienė

 

***

Sveikiname bažnyčią, sulaukus 25-ojo gimtadienio. Tai rodo, kad jau nesame kūdikiai Dvasioje, o Dievas visą šį laiką mus augino, mokė, suklupus pakeldavo, kad Jis visuomet buvo mums ištiesęs ranką.

Linkime kiekvienam bažnyčios žmogui nesustoti Dievo paruoštame kelyje, bet dar stipriau pasišvęsti ir siekti šventumo, proto atnaujinimo, trokšti atrasti Šventosios Dvasios dovanas ir matyti veikiančią Jo jėgą. O svarbiausia – nepamirškime, kad esame Dievo vaikai, Jo namiškiai ir mums Dangiškasis Tėvas yra numatęs Žemėje atlikti daug nuostabių darbų.

            Alvydas ir Laima Stankevičiai

 

* * *

Kėdainių krikščionių „Tikėjimo žodžio“ bažnyčios narius sveikiname su 25-uoju jubiliejumi ir linkime:

Dažniau sustoti ir pauostyti žydinčias alyvas,

dažniau stebėti auksinius saulėlydžius,

dažniau apkabinti brangius žmones,

dažniau pasivaikščioti po rasotą žolę,

dažniau žiūrėti į žvaigždėtą dangų,

dažniau atleisti sau ir kitiems,

o svarbiausia suprasti, koks gražus Jūsų gyvenimas –

gyvenimas su mūsų Viešpačiu ir Gelbėtoju JĖZUMI KRISTUMI!

Viso šito jums linki Kėdainių raj. Pikelių km. Krikščionių savarankiškumo namų bendruomenės nariai ir vadovybė.

 

* * *

Jokūbo likutis tarp daugelio tautų bus kaip rasa, kuri ateina iš VIEŠPATIES, kaip lietus augalams, kuris nieko nelauks iš žmonių ir nedės vilčių į žmonių sūnus (Michėjo 5, 7).

Šie žodžiai apibūdina žemiškąjį Izraelį, bet jie puikiai tinka apibūdinti ir dvasinį Izraelį – tikinčius Dievo žmones. Kai šventieji yra tokie, kokie turėtų būti, jie nepaprastai palaimina visus, tarp kurių pasklidę. Jie – lyg rasa, tyliai ir neįkyriai gaivinanti aplinkinius. Tyliai, bet veiksmingai jie perteikia gyvybę, augimą ir džiaugsmą visiems greta jų esantiems. Rasos lašai, nukritę tiesiai iš dangaus, švyti lyg deimantai saulėje, – tai vyrai ir  moterys, patyrę Dievo malonę. Atskirai jie labai maži, bet susijungę tampa pajėgūs įgyvendinti meilės tikslus, kuriuos Viešpats vykdo per juos. Rasos lašeliai gali atgaivinti plačius laukus.                      

Šie pamaldūs žmonės yra lyg lietus, kuris lyja Dievui įsakius, neklausdamas žmogaus leidimo. Jie dirba Dievui, nepriklausomai nuo žmonių noro, kaip ir lietus neprašo žmogaus leidimo.                 

Viešpatie, te mes tapsime drąsūs ir uolūs bei savanoriškai rinksimės tą tarnystę, kurią mums paskyrei. Viešpatie, tetampame mes kaip rasa!     

Raimonda su šeima

* * *

Ramybės, išminties ir Dievo malonės ateinančiais metais.

Sergėjus ir Vida

* * *

Aš klaupiuosi prieš mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Tėvą, iš kurio visa šeima danguje ir žemėje turi vardą, kad iš savo šlovės turtų duotų jums sustiprėti Jo jėga per Dvasią vidiniame žmoguje, kad Kristus per tikėjimą gyventų jūsų širdyse ir jūs, įsišakniję ir įsitvirtinę meilėje, galėtumėte suvokti kartu su visais šventaisiais, koks yra plotis ir gylis, ir aukštis, ir pažinti Kristaus meilę, kuri pranoksta pažinimą, kad būtumėte pripildyti visos Dievo pilnatvės (Ef 3, 14–19).

                                                           Su meile visiems!

Danutė Gervatauskienė

 

* * *

Dalinkimės visomis dovanomis, kurias Dievas mums davė.

Dalinkime vieni kitiems gerumą, pasitikėjimą, palaikymą.

Rolandas ir Jurgita Sinickai

 

* * *

Tegul Viešpats su mumis būna iki gyvenimo galo.

Tegul mūsų gyvenimai atspindi Viešpatį.

Birutė Jurevičienė

 

 

* * *

Ačiū, kad esate kartu.

Gintas Bezaras

* * *

Mes dėkingi Dievui, kad Jis prieš 11 metų atvedė mūsų šeimą į šią bendruomenę. Šio 25-ojo gimtadienio proga norime palinkėti:

Mylėkime Jėzų, glauskimės prie Jo geru ir blogu laiku. 

Te mūsų širdys būna pripildytos Jėzaus meilės,

te mūsų bendruomenės vienybė būna dar tvirtesnė,

o meilė vienas kitam tebūna dar stipresnė.

Jokios negandos tenepajudina mūsų.

Tegul mūsų gyvenimai atspindi meilę Jėzui ir žmonėms.

Mes jus mylime. Esate mums labai brangūs.

Ramūno ir Dianos Grunskių šeima

Bendrinti: