Krikšto šventė Vilniaus bažnyčioje (galerija)

Birželio 26 d. buvo neeilinis sekmadienis ir Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčiai – tą dieną net septyni tikintieji Dievo ir bendruomenės akivaizdoje patvirtino savo apsisprendimą sekti Viešpačiu Jėzumi Kristumi, priimdami krikšto sakramentą.

Prieš galutinai apsispręsdami krikštytis, broliai ir seserys keturis sekmadienius dalyvavo pamokose krikšto tema, kurių metu liudijo apie savo susitikimą su Jėzumi Kristumi, gilinosi į Šventojo Rašto vietas, kuriose kalbama apie krikštą, krikšto sakramento prasmę bei istoriją, o sekant II a. krikščioniško teksto Didachės mokymu dieną prieš krikštą buvo raginami pasninkauti.

Džiaugiamės ir dėkojame Dievui, palietusiam šių žmonių, kurių dauguma – jaunuoliai, širdis. Nuostabūs keliai ir būdai, kuriais Jis veda savo Bažnyčią iš kartos į kartą – atgimdydamas savo tiesos žodžiu ir Šventosios Dvasios jėga tiek „iš pašalių“ pašauktuosius, kurie anksčiau neieškojo Viešpaties, tiek ir krikščionių šeimose gimusius vaikus, kuriems lygiai taip pat būtina asmeniškai suklupti prieš kryžių. Gera klausytis jaunų žmonių minčių, kuriose skamba stiprėjantis tikėjimas:

Jėzumi tikiu nuo septynerių metų. Krikštytis norėjau jau seniau, nors ateiti į pirmąjį pokalbį su pastoriumi dėl krikšto paskatino mama (buvo kiek nedrąsu). Po to daugiau neabejojau ir nekantriai laukiau krikšto dienos. Man krikštas reiškia tai, kad priimu Jėzaus Kristaus išgelbėjimo dovaną ir esu apsisprendusi visiškai ir besąlygiškai Juo pasitikėti. (Karolina, 14 m.)

Krikštytis nusprendžiau pati, nekalbinama tėvų ar draugų – tiesiog pajutau, kad noriu turėti tvirtesnį ryšį su Dievu, turėti sąjungą, priklausyti Jam. Pagalvojau, jog kitos galimybės pasikrikštyti gali ir nebebūti. (Emilija, 15 m.)

Sveikiname pasikrikštijusiuosius. Linkime ir lengvomis, ir sunkiomis dienomis atminti šį pažadą, kurį bendruomenės akivaizdoje davėte savo Viešpačiui. Juk krikštas simbolizuoja senojo žmogaus mirtį, o štai patikimas žodis: Jei mes su Juo mirėme, su Juo ir gyvensime (2 Tim 2, 11).

Kviečiame pasigrožėti krikšto akimirkomis. Fotografavo Vilja Senulytė.

Bendrinti: