Šlovinimo diena „Vilnius dega“ Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčioje

Rugsėjo 17 d. Vilniaus bažnyčioje „Tikėjimo žodis“ visą dieną buvo šlovinamas Viešpats. Nuo pat 10 val. ryto iki pat vidurnakčio septynios šlovinimo grupės iš skirtingų krikščioniškų bendruomenių, keisdamosi kas dvi valandas, be perstojo giedojo ir meldėsi, o prie jų prisijungė gausus būrys tikinčiųjų iš viso miesto.

Tai buvo antrasis „Vilnius dega“renginys, inicijuotas Vilniaus Malonės baptistų bendruomenės šlovintojų. Šįkart – ilgesnis, platesnis, gausesnis. Panašios Dievo Dvasios įkvėptos iniciatyvos kyla įvairiose Lietuvos ir pasaulio vietose, pačiose įvairiausiose krikščionių bendruomenėse, tad ir mums buvo gera pabūti Dievo darbo dalimi. 

-------

Štai keletas šventėje apsilankiusių žmonių ir jos dalyvių atsiliepimų:

Pirmas įspūdis, aplankęs mane įėjus į salę, kurioje vyko nenutrūkstamas šlovinimas, – tai tikinčiųjų susitelkimas laukti Viešpaties, vienybės pojūtis, atviros širdys tam, ką Viešpats ketina daryti. Laukimas kažko stipraus ir naujo, ir tarsi pirmi, gaivūs artėjančio smarkaus Dvasios lietaus lašai. Buvau palaiminta ir tikiu, kad „Vilnius dega“ yra didelių Dievo darbų pradžia vienybės Dvasioje.

Jurga Karosaitė

Buvo nuostabus laikas.Mums šlovinant tos dvi valandos pralėkė labai greitai tarsi kelios minutės. Taip pat labai buvau palaiminta kai šlovino „Malonės“ bažnyčios  jaunuoliai, tuo metu man atrodė, kad angelai nusileido ant žemės, buvo daug Dievo Dvasios. Ačiū už tą iniciatyvą, Viešpats buvo pašlovintas ir daug širdžių buvo atgaivinta. 

Marytė Samsonienė

Kaip gera ir malonu, kai broliai vienybėje gyvena! (Ps. 133, 1) Nuostabus jausmas apėmė, kai įėjau į salę, kur broliai ir sesės jau giedojo gyriaus giesmes mūsų Viešpačiui. Buvo nuostabu matyti ir jausti tą vienybę, apie kurią tikriausiai ir kalba psalmininkas. Aš tikiu, kad tokio renginio metu Viešpats kažką keičia mūsų širdyse, ir kažkas stebuklingo vyksta dvasioje. Būtų puiku, jeigu renginys „Vilnius dega“ ir toliau vyktų, nesustotų, kad tai vienoje bažnyčioje, tai kitoje bažnyčioje būtų atnašaujamos gyriaus giesmės. Taip pat, gera proga pamatyti kitas bažnyčias, susipažinti su kitomis bendruomenėmis ir jų šlovintojais. Pagarba idėjos autoriams. 

Vitalijus Beconis

Bendrinti: