Viešpaties atgaivinti (galerija)

Liepos 1–3 dienomis Kauno  bažnyčios tikintieji rinkosi Prienų rajone Šaltupio sodyboje į jau tradicija tapusią Palapinių šventę. Džiaugiamės, kad šventėje dalyvavo net 140 žmonių – ne tik kauniečių, bet ir tikėjimo brolių bei sesių iš Raseinių, Alytaus.

Penktadienio vakarą, po darbų susirinkę sodyboje, visi paminėjome reikšmingą Kauno bažnyčiai sukaktį – 1991 m. liepos mėn. Kauno bažnyčia buvo įregistruota Teisingumo ministerijoje. Namų grupelių vadovai dėkojo Dievui už Jo malonę ir ištikimybę visus šiuos metus, meldė Jo vedimo ir šviesos, kad aiškiau matytume, kam esame pašaukti, ir neštume Jo meilę Kaune gyvenantiems žmonėms. Šia proga šventės organizatoriai paruošė ir kelis siurprizus: viena sesuo iškepė net 150 keksiukų, o kiek vėliau, jau sutemus, visus pradžiugino spalvingi fejerverkai.

Šeštadienio rytą pradėjome nuotaikinga mankšta. Vėliau, papusryčiavus, ypatingas dėmesys buvo skiriamas norintiems savo apsisprendimą sekti Viešpačiu užtvirtinti krikšto sakramentu – jiems buvo skirtas mokymas apie krikštą. Po mokymo tikintieji būriavosi prie tvenkinio, garbino Viešpatį ir tapo 5 jaunuolių pasiryžimo sekti paskui Viešpatį liudininkais. Viešpaties dvasia lietėsi ne tik prie besikrikštijančiųjų, bet jaudino ir jaunuolių tėvų bei kitų tikinčiųjų širdis.

Po pietų visi suaugusieji labai žaismingai buvo suskirstyti į grupeles, kuriose vyrai ir moterys atskirai kalbėjosi, kuo jie šiandien gyvena, kas juos džiugina, o kas dar liūdina... Atvirus ir nuoširdžius pokalbius palydėjo malda. Tuo pačiu metu vaikai dalyvavo jiems surengtoje Indėnų šventėje, o paaugliai bendravo savo grupelėje – džiaugiamės, kad į šventę atvyko net 10 paauglių ir jų vadovai iš Alytaus.

Dėkojame Dievui už Jo malonę ir gerą orą – lijo tik sekmadienio rytą, bet tai nesutrukdė nei miegojusiems palapinėse, nei kitiems džiaugtis ramybe ir 11 val. visiems drauge susirinkti į sekmadienio susirinkimą, kurio metu šlovinome Viešpatį, meldėmės ir klausėmės pastoriaus Gabrieliaus pamokslo.

Palapinių šventė buvo tikrai puiki – tai liudija ir kiti dalyvavusieji.

Greta: Labai patiko grupelės, ypač toks žaismingas, netikėtas paskirstymas į grupeles. Susirinkome visi kaip ir pažįstami, bet tie, kurie mažiau esame bendravę, tad buvo tikrai labai smagu pasikalbėti, drauge pasimelsti. Labai gerai, kad grupelėse buvo skirtingo amžiaus žmonės: ir jaunimui, manau, įdomu pamatyti, kuo kas gyvena, ir vyresniems smagu pasidžiaugti jaunyste.  

Audronė: Labai patiko bendravimas, draugystė. Rašte yra raginimas: Ugdykite vienas kitą meilėje, tad čia visa tai ir pildosi.

Artūras: puiki galimybė atsipalaiduoti nuo rūpesčių, pasportuoti, nes nedažnai tokią progą turiu, pabendrauti su kitais tikinčiaisiais.

Haris: šventė fantastiška. Įdomu, kad čia žmonės visai kitaip bendrauja nei bažnyčioje. Net jei po susirinkimo sekmadieniais liekame tiesiog pabendrauti, neišeina taip atsipalaiduoti ir taip lengvai, kaip su saviškiais, kaip su šeima ar draugais pabendrauti. O čia labai padeda aplinka, tad per tas tris dienas tikrai visi pasijaučiame draugais – labai puiki atmosfera. Norisi daugiau tokių renginių. O liūdina tai, kad į tokią šventę sukviesti žmones yra sudėtinga. Bet jei kas visgi ryžtasi atvažiuoti į tokią šventę, pamato, kaip čia puiku, kaip tai reikalinga, ir kiek daug praranda tie, kurie neatvažiuoja. Tad užduotis mums, organizatoriams, ir mūsų troškimas ieškoti būdų, kaip išjudinti žmones, kviesti, kad suvažiuotų čia visa bendruomenė, ne tik dalis – nes tie, kurie neatvažiuoja, nepamato, kaip tai yra reikalinga, naudinga, linksma ir gera.

Danutė: viskas labai gerai suorganizuota. Labai gražiai pabendravome grupelėse – Dievo Dvasia lietė kiekvieną moterį. Žinai, kad pats to žmogaus galbūt nesuprastum, nesutalpintum, bet Dievo Dvasia padeda suprasti jo sielvartą ar džiaugsmą, tad gali drauge su juo liūdėti ir džiaugtis.

Egidijus (Raseiniai): man patiko grupelės – 1,5 val. mes, 7 vyrai, šnekėjomės apie tai, kas gyvenime pavyko, o kas ne. Laikas prabėgo labai greitai. Nustebau, kad mes patys vieni kitiems patarnavome: radome, ką paliudyti, kur Dievas veikia, kuo pasidžiaugti – buvo puiki atmosfera.  

Jurgita (Raseiniai): Iš Raseinių atvažiavome 8. Man patiko, kad galime ir pailsėti, ir Dievą pašlovinti, pasimelsti, ir pabendrauti... Susipažinome su naujais žmonėmis, atnaujinome santykius su seniau matytais. Taip pat labai patiko grupelės: nuoširdžiai, atvirai šnekėjomės, pasimeldėme viena už kitą ir taip viena kitai patarnavome...

Mane labai sužavėjo šio renginio organizatorių komanda – tai  žmonės, kurie daro tai, ką nori daryti, kas jiems patinka, o tai kaip magnetas traukia kitus – norisi prisidėti, mokytis... Žinau, kad suorganizuoti tokį renginį didžiulis darbas, bet smagu, kad yra žmonių, kurie ryžtasi, imasi šio darbo ir daro. Tokia komanda – tai Dievo dovana. Dėkui jums, brangieji.

Kristina (Raseiniai): Šventėje esu pirmą kartą – labai patinka čia susirinkę žmonės, bendravimas. Susipažinau su moterimis ir kalbėjomės, kalbėjomės... Penktadienio vakarą išsiskirstėme apie 2 val. nakties... Nors namie sudėtinga situacija, bet Dievas davė ramybę...

Lina: Man patiko, kad grupelėje moterys išdrįso atsiverti. Pradžioje kai kurioms buvo nedrąsu, nes buvo nepažįstamų, bet jos nugalėjo tą baimę ir pasipasakojo, atsivėrė ir „patyrė atlaidus“ – širdyje palengvėjo. Gera matyti, kad žmonės išdrįsta būti atviri, nebijo atverti ne tik teigiamus dalykus. Juk keliaujant su Dievu, ne viskas sekasi... Smagu, kad jau galime apie tai kalbėtis. Juk nesėkmės ar ne tokie teigiami dalykai gali labai slėgti... Bet Dievas mus pašaukė ne tobulus, bet tokius, kokie esame. Guodžia širdį, kad galime išsakyti ir sunkumus – taip ateina ir palengvėjimas, atgaiva iš Viešpaties.

Sveta (Raseiniai): Gera matyti pažįstamus, bet seniai matytus veidus... Aplanko prisiminimai. Labai čia patinka ir mano vaikams.

Rasa (Alytus): Iš Alytaus atvykome 12 žmonių. Kai vyko grupelės, mes su paaugliais taip pat turėjome savo grupelę. Džiaugiamės, kad pasisakė kiekvienas – kalbėjo net patys nedrąsiausi. Kalbėjomės apie paauglystėje iškylančias problemas, nesėkmes, savivertę, gėdos, kaltės jausmus, santykius, kaip nugalėti įvairius pagundymus... Palietėme ir rimtas temas, apie kurias paprastai svarsto jau subrendę žmonės. Kalbėjomės tikrai labai atvirai. Manau, kad tas laikas buvo labai naudingas. Pradžioje buvo kiek nedrąsu, bet labai džiaugiamės, kad vėliau įsidrąsino ir kalbėjo visi.

Gabrielė: Labai patiko, kad šįmet, kaip niekada, visi labai aktyviai dalyvauja veiklose. Tai iš tiesų mane nustebino. Pavyzdžiui, žaisti sportinį žaidimą „Nindzės“ susirinko per 30 žmonių.   

Dominyka (Alytus): man labai patiko paauglių grupelė, taip pat žaidimas „Nindzės“.

Danielė (Alytus): Labai patiko atmosfera: nors atvykome iš kito miesto, bet nesijautėme svetimi.

Meilė: Labiausiai turbūt patiko grupelė ir bendrystė visos šventės metu. Smagu buvo drauge žaisti, žiūrėti futbolą, kaitintis pirtyje…

 

 Nuotraukos Žanetos Lazauskaitės ir Kornelijaus Kučinsko

Bendrinti: