Lietuvos krikščioniškų bendruomenių vadovų susitikimas su Izraelio delegacija

Š. m. gegužės 31 d.–birželio 2 d. Lietuvoje viešėjo Izraelio kneseto (Izraelio parlamento) krikščionių sąjungininkų grupė (KCAC), Pasaulio žydų kongreso (WJC) atstovai ir Tarptautinės krikščionių ambasados Jeruzalėje (ICEJ) atstovai. Vizito metu Izraelio delegacija susitiko su Lietuvos Respublikos Seimo nariais, Izraelio ambasadoriumi Lietuvoje bei Lietuvos ambasadoriumi Izraelyje, taip pat Lietuvos žydų bendruomenės atstovais.

Gegužės 31 d. ši Izraelio delegacija susitiko ir su Lietuvos krikščioniškų bendrijų vadovais. Susitikimo tema „Nauji žydų ir krikščionių santykiai XXI amžiuje“. Iniciatyvą parodę Izraelio tautos atstovai siekia stiprinti draugystę su savo draugais ir mano, kad Evangelija tikintys krikščionys yra vieni geriausių Izraelio draugų.

Susitikimą organizuoti padėjo LR evangelinio tikėjimo krikščionių sąjungos vyskupas Rimantas Kupstys, jame taip pat dalyvavo Bendrijos „Tikėjimo žodis“ vadovas pastorius Gabrielius Lukošius, Evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis, Laisvųjų krikščionių bažnyčios vyskupas Artūras Rulinskas, baptistų bažnyčios „Dievo malonė“ pastorius Artūras Narbutas, Kauno baptistų bažnyčios pastorius Vladas Sereda, Miesto bažnyčios pastorius Saulius Karosas, Gerosios naujienos centro direktorius Remigijus Jucevičius, krikščioniško radijo XFM programų prodiuseris Tadas Daujotas, tarnavimo jaunimui „Unity team“ atstovai, katalikų vyskupas Kęstutis Kėvalas ir kiti.

Po susitikimo pastorius Gabrielius Lukošius sakė: Manyčiau, kad šis Izraelio Kneseto atstovų, Izraelio ambasadoriaus ir Lietuvos krikščioniškų bendruomenių vadovų susitikimas – Dievo malonės Lietuvai ženklas. Lietuvoje jau 16 mėnesių veikia Izraelio ambasada, dabar įvyko šis susitikimas – tai rodo, kad Izraelio tautos ir Lietuvos santykiai keičiasi, šiltėja. Santykis su Izraelio valstybe yra kaip tam tikras ženklas, kurį galima matyti ir žvelgiant į istoriją. Geri santykiai su Izraeliu – tam tikras Dievo palankumo ženklas. Gal kiek nukrypsiu, bet kai kurie žmonės mato tiesioginį ryšį tarp Antrojo pasaulinio karo metu vykusių žydų žudynių Lietuvoje ir savižudybių Lietuvoje skaičiaus...

Norėtųsi, kad mes, Lietuvos gyventojai, visgi suvoktume, kad Antrojo pasaulinio karo metais buvo nužudyta apie 250 tūkstančių Lietuvos piliečių – jie buvo mūsų valstybės piliečiai. Turėtume išgyventi tai kaip mūsų valstybės skausmą, mūsų netektį – tik taip įmanoma išgyti, tik taip įmanoma pasveikti...

 Paruošė Žaneta Lazauskaitė

Bendrinti: