Išpuolį bažnyčioje planavęs žmogus atidavė gyvenimą Kristui

Naujųjų metų išvakarėse į Fayetteville (Šiaurės Karolinoje, JAV) įsikūrusią bažnyčią užsuko ginkluotas žmogus, kuris planavo įvykdyti baisų nusikaltimą, – pranešė naujienų agentūra CNN. Bažnyčioje tuo metu tarnavo į atsargą išėjęs seržantas,  pastorius Larry Wrightas.

Kai likus nedaug laiko iki vidurnakčio į bažnyčią įžengė vyras su šautuvu vienoje rankoje ir šoviniais kitoje, pastorius Wrightas netrukus suprato, kad grėsmė reali: „Aš pirmas jį pamačiau. Pradžioje maniau, kad jo ginklas tik imitacija, tačiau pamačiau žvilgančius šaudmenis ir supratau, kad ginklas tikras, – pasakojo pastorius, kuris priėjo prie to žmogaus ir paklausė, kuo galėtų padėti. Aukšto ūgio, tvirtai sudėtas pastorius buvo pasiryžęs fiziškai sustabdyti šį žmogų, kad apsaugotų nuo pavojaus apie 60 į pamaldas susirinkusių tikinčiųjų. Tačiau nusikaltimą planavęs žmogus pakeitė savo ketinimus ir paprašė už jį pasimelsti. Tuomet pastorius paėmė jo ginklą ir atidavė diakonui. Tikintieji, kurie pradžioje buvo labai išsigandę, apsupo atėjusįjį ir pradėjo už jį melstis. Maldos metu jis krito ant kelių ir pradėjo raudoti, o vėliau pasiliko ir iki galo išklausė pamokslo.

„Aš baigiau pamokslą ir paraginau žmones išeiti į priekį išpažinimo maldai. Tas žmogus taip pat atėjo prie altoriaus ir atidavė savo gyvenimą Kristui, – pasakojo L. Wrightas. – Aš nusileidau nuo sakyklos ir meldžiausi drauge su juo, po to mes apsikabinome. Atrodė, tarsi tėvas apkabintų sūnų.“

Po to, pastorius pašnibždėjo jam į ausį, kad vestibiulyje laukia policija, nes jis išgąsdino daug žmonių. Tuomet vyras paprašė žodžio ir atsiprašė susirinkusiųjų sakydamas, kad jis atėjo į bažnyčią ketindamas įvykdyti nusikaltimą, tačiau Dievas prabilo į jo širdį, paraginamas melstis. Šis maždaug trisdešimties metų amžiaus vyras neseniai išėjo iš kalėjimo ir dabar stengiasi pradėti naują gyvenimą.

„Sunku apsakyti ir aprašyti susijaudinimą ir Dievo meilę, jaučiamą bažnyčioje, – pasakojo L. Wrightas. – Šis žmogus užsuko į bažnyčią ketindamas nusikalsti, tačiau atidavė gyvenimą Kristui.“ Įdomu, kad tos dienos pastoriaus pamokslo tema buvo nusiginklavimas ir „beprasmės mirtys“.

Čia galite peržiūrėti vaizdo reportažą apie šį įvykį (anglų k.).

www.cnn.com

Bendrinti: