Populiariausios Biblijos eilutės

Kiekvieną sekundę pasaulinėje Google sistemoje atliekama daugiau nei 40 000 paieškų, sukuriami 5 nauji Facebook profiliai, 112 kartų atidaroma mobili Biblijos programėlė YouVersion Bible.

Programėlėje trys Šventojo Rašto ištraukos įtraukiamos kaip parankinės, keturiomis ištraukomis pasidalijama, pabraukiama 18 eilučių, klausomasi daugiau nei 50 Biblijos skyrių, skaitomi 342 skyriai.

Biblijos programėlių atsisiuntimas

YouVersion programų puslapis, kurį 2008 m. sukūrė bažnyčia Life.Church, paskelbė, kad Biblijos programėlė per jų sistemą jau buvo parsisiųsta daugiau nei 200 mln. kartų. Trečius metus iš eilės Biblijos programėlė atsisiunčiama apie 50 mln. kartų – šiame programų puslapyje galima rasti daugiau nei 1200 Biblijos versijų 900 skirtingų kalbų.

„Tiesiog nuostabu, ką Dievas daro per YouVersion – mobilus įrenginys virsta Biblija, kurią žmogus visada gali turėti su savimi, – sako Bobby Gruenewald, Life.Church pastorius, atsakingas už inovacijas. – Programėlė atsisiųsta net 200 milijonų kartų – džiaugiamės šiuo skaičiumi, nes tikime, kad skaitydami Bibliją žmonės keičiasi.“

Apžvelgdami metinį vartotojų aktyvumą, YouVersion puslapio administratoriai išskyrė, kokios Biblijos eilutės buvo populiariausios dešimtyje šalių, kur šios programėlės parsisiunčiama daugiausia.

Šiais metais JAV ir Brazilijoje populiariausia buvo Laiško romiečiams 12 skyriaus 2 eilutė: Ir neprisitaikykite prie šio pasaulio, bet pasikeiskite, atnaujindami savo protą, kad galėtumėte ištirti, kas yra gera, priimtina ir tobula Dievo valia. Ji buvo įtraukta į parankines, pasidalinta, pažymėta ir klausyta tiek daug kartų, kiek jokia kita eilutė per visą programėlės egzistavimo laiką. Amerikiečiai teikė pirmenybę New International Version vertimui, brazilai labiau naudojosi English Standard Version vertimu.

Kitos populiariausios Šventojo Rašto eilutės taip pat buvo mėgstamos daugiau nei vienoje šalyje, skyrėsi tik vertimai. Pavyzdžiui, Meksikos, Jungtinės Karalystės ir Pietų Korėjos gyventojų dėmesį labiausiai traukė Izaijo pranašystės 41skyriaus 10 eilutė: Nebijok, nes Aš esu su tavimi; nepasiduok baimei, nes Aš esu tavo Dievas. Aš sustiprinsiu tave ir padėsiu tau, Aš palaikysiu tave savo teisumo dešine. Meksikiečiai dažniausiai rinkosi New American Standard Bible vertimą, britai – King James Version, korėjiečiai – New International Version vertimą.

Gyvenantys Nigerijoje, Pietų Afrikoje ir Filipinuose dažniausiai pasižymėdavo eilutę iš Jeremijo pranašystės: Aš žinau, kokius sumanymus turiu dėl jūsų, – sako Viešpats. – Sumanymus jūsų gerovei, o ne nelaimėms, ir ateitį su viltimi (Jer 29, 11). Bet naudotojai kiekvienoje šalyje teikė pirmenybę skirtingam vertimui – Nigerijoje rinkdavosi New Living vertimą, Pietų Afrikoje – Good News vertimą, Filipinuose – New International versiją.

Priešingai nei kitur, Kanadoje ir Kinijoje gyvenatys žmonės dažniausiai rinkosi New Living vertimą. Tačiau kanadiečius labiausiai domino Laiško efeziečiams eilutė: <...> kuri yra Jo (Kristaus) kūnas, pilnatvė To, kuris visa visame pripildo (Ef 1, 23), o kinus – 1 Kor 10, 13: Jums tekęs pagundymas tėra tik žmogiškas. Bet Dievas ištikimas. Jis neleis jūsų gundyti daugiau nei jūsų jėgos leidžia, bet kartu su pagundymu duos ir išeitį, kad sugebėtumėte jį atlaikyti.

Apie programų puslapį YouVersion

Viena iš labiausiai naudojamų šio programų puslapio paslaugų – Biblijos skaitymo planai, naudojami kasdieniam skaitymui. YouVersion užregistravo, kad per 2014 metus pagal tokį planą Bibliją perskaitė 22 mln. žmonių, o 2015 metais šis skaičius išaugo iki 42 mln.

Nors vos sutikus Naujuosius Metus susikuriama labai daug planų per metus perskaityti Bibliją, tačiau, kaip sako Stephen Smith, svetainės Bible Gateway atstovas, vasario pabaigoje trečdalis žmonių tokį savo pasiryžimą apleidžia, o gegužės mėnesį pasiryžusiųjų per metus perskaityti Bibliją skaičius sumažėja dar  perpus.

Dažniausiai baigiami Biblijos planai

Viena svarbiausių priežasčių, kodėl svetainės YouVersion sukurti Biblijos skaitymo planai yra sėkmingai įvykdomi, – jie trumpi. 10 populiariausių ir dažniausiai įvykdomų Biblijos planų, kurie apima tokias temas kaip viltis, Dievo tikslas gyvenimui, atleidimas, santuoka ir malda, galima užbaigti per savaitę ar dar trumpiau. (Išimtis – Joyce Meyer sukurtas 14 dienų planas „Nauja diena ir naujas tu“).

2014 metais YouVersion kūrėjai sukūrė dar vieną funkciją – galimybę šiais Biblijos skaitymo planais  pasidalinti su draugais per Bible App Friends (Biblija su draugais), – taip galima praplėsti skaitytojų tarpusavio bendravimą. Draugai gali pasirinktinai matyti vienas kito pažymėtas eilutes, parankines ištraukas ir pastabas.

Biblijos skaitymo planais su draugais daugiausiai dalijosi žmonės, gyvenantys Bogotoje, San Paule ir Hiustone. O į Biblijos studijų grupeles daugiausia jungėsi Singapūre, Londone, Santjage, Meksike, Limoje, Rio de Žaneire ir Oklahomoje gyvenantys krikščionys. Du daugiakalbiai miestai, kuriuose daugiausia susijungta tarpusavyje – Londonas ir Lagosas, Nigerijoje. Dažniausiai pasidalytų eilučių penketukas: Pat 3, 5-6; Fil 4, 6-7; Joz 1, 9; Rom 12, 2; Rom 15, 13.

YouVersion kūrėjų teigimu, Biblijos programėlę jau galima įsidiegti kiekvienoje šalyje. Nuo 2013 metų, kai programėlės parsisiuntimų kiekis pasiekė 100 milijonų, susidomėjimas ja daugiau nei dvigubai išaugo Pakistane (iki 240 proc.), Tailande (247 proc.), Namibijoje (250 proc.), Graikijoje (261 proc.) Susidomėjimas programėle trigubai išaugo Svazilande (iki 341 proc.), Kinijoje (359 proc.), Mozambike (370 proc.) ir Urugvajuje (388 proc.). Naudojimasis programėle keturis kartus išaugo Bulgarijoje (iki 413 proc.), penkis – Kamerūne (iki 562 proc.) ir net šešis kartus – Suriname (670 proc.).

http://www.christianitytoday.com

vertė Jurga Domarkaitė

Bendrinti: