Ačiū...

Palydėti 2016 metus jaunimas iš visos Lietuvos rinkosi į Vilnių, mat čia buvo organizuojamas jau tradiciniu tapęs renginys „Naujamedis“. Šįkart renginys, kurio tema buvo „Sūkurys“, skatino įsisukti teisingai, t. y. apmąstant tai, kas yra svarbiausia. Pagrindinė renginyje skambėjusi Šventojo Rašto vieta buvo ši: Jaunuoli, džiaukis savo jaunyste! Tegul tavo širdis džiugina tave ir eik, kur tavo širdis traukia ir kur akys mato, bet žinok, kad už viską turėsi atsiskaityti prieš Dievą (Ekl 11, 9). Tačiau šiandien, jau pasibaigus šiam renginiui, labiausiai norėtųsi dėkoti, nes to mus moko Raštas: Už viską dėkokite, nes tokia Dievo valia jums Kristuje Jėzuje (1 Tes 5, 18). Taigi keturi AČIŪ:

Pirmasis AČIŪ skirtas Dievui, kuris savo Dvasia veda ir dalyvauja visuose renginiuose, kur minimas ir šlovinamas Jo vardas; kuris drąsina kiekvieną prisidedantį prie Jo darbo ir teikia išminties kiekvienam, kuriam to reikia. Be Jo prisilietimo mūsų renginiai būtų tik dar keli renginiai begalinėje renginių „jūroje“, bet dėl Jo Dvasios mes esame kitokie.

Antrasis AČIŪ – visiems, kurie planavo ir organizavo, skyrė savo laiką, kad paruoštų šlovinimą, grupeles, sugalvotų užduotis, parinktų muziką, paruoštų žaidimą. Laikas – tai vienintelis niekada nepasikartojantis reiškinys. Kažkas yra pasakęs, kad laikas – vienintelė valiuta, kurios niekas negali konvertuoti. Dėl to jaučiu be galo didelę pagarbą kiekvienam, kuris skyrė savo laiką, kad „Naujamedis“ įvyktų ir būtų įdomus. Šių metų naujovė buvo tai, kad didžiąją dalį grupelių vedė iš Klaipėdos atvykę jaunuoliai. Manau, kad tiek grupeles vedusiems, tiek dalyvavusiems grupelėje jaunuoliams pavyko susikalbėti ir kiekvienas, kuris nuoširdžiai ir su atvira širdimi įsitraukė į grupelės diskusiją, gavo ne tik atsakymų, bet ir įžvalgų, ką ir kaip reikėtų daryti. Pavyzdžiui, grupelėje apie Dievo žodį buvo pristatyta programėlė, kai atlikus tam tikrą testą galima gauti asmeninį Biblijos skaitymo planą (manau, tai prisiminsime kituose straipsneliuose).

Trečiasis AČIŪ – Vilniaus bažnyčiai „Tikėjimo žodis“ bei Krikščionių gimnazijai, mat ši bažnyčia ir ši gimnazija ne tik leido naudotis jų patalpomis, bet ir padėjo organizuoti judėjimą, paruošė klases, gimnazijos virėjos pagamino dalyviams skanų maistą – darbo buvo tikrai nemažai, juk kartu su vadovais šventiniame renginyje dalyvavo daugiau nei 100 žmonių. Noriu padėkoti ir bažnyčiai, kuri leido tapti jų Naujųjų metų sutikimo šventės dalimi. Nuostabi programa, grupės „Jauti“ koncertas, pastoriaus pamokslas bei malda įkvėpė laukti tikro Naujametinio stebuklo. Tikiu, kad Dievas prisilietė prie susirinkusių jaunuolių širdžių ir kad Jis tęs tą nuostabų darbą.

Ketvirtasis AČIŪ – jaunuoliams, kurie susirinko iš visos Lietuvos ar net grįžę atostogų iš užsienio nusprendė Naujuosius sutikti kartu su bažnyčios draugais. Tokie renginiai yra neįmanomi be tų, kuriems jų reikia. Šiais metais į „Naujamedį“ susirinko beveik 100 jaunuolių – jie ir sukūrė renginio nuotaiką ir atmosferą. Kiekvienas dalyvis – tai  lyg vis kita spalva, kuri paveiksle yra reikalinga ir svarbi. Iš tiesų kiekvienas yra svarbus, reikalingas ir laukiamas. Daug į šventę susirinkusių jaunuolių jau yra pažįstami, bet čia užsimezga ir naujos pažintys, naujos draugystės. Būdami kartu jie drąsina vienas kitą ir stiprina vienas kito tikėjimą. Tylus liudijimas ir pavyzdys kartais yra didesnė pagalba nei ilgas pamokslas.

Taigi AČIŪ, AČIŪ, AČIŪ, AČIŪ visiems.

 

Nuotrau autoriai Morta Širvytė ir Žygimantas Baniulis

 

Bendrinti: