Kaip nustatyti pasimatymų ribas

Jeigu tu esi mergina ir vaikštai į pasimatymus, arba pažįsti kažką, kam tai aktualu, perskaityk šį straipsnį arba juo pasidalink. Plaukiojimas „pasimatymų vandenyse“ gali būti itin painus, o kartais ir klaidinantis. Be to, kiekvienas turi savo nuomonę apie tai, kaip turėtumėte elgtis – tavo tėvai, draugai ir vaikinai, kuriems patinki.

Gali būti sudėtinga atspėti vaikinų „šifrą“ šiame amžiuje, nes jaunuoliai dažnai būna nepakankamai subrendę, kad tiesiai prisipažintų merginai jaučiantys jai simpatiją. Klasikiniame filme „Anė iš Žaliastogių“ Gilbertas Blisas mergaitę, kuriai simpatizuoja, tampo už plaukų ir įmerkią jos kasytę į rašalinę.

Atsimink, berniukai tikriausiai tavęs neerzins, jeigu jiems nepatinki. Ir su amžiumi situacija negerėja! Nors vaikinai šiek tiek subręsta baigdami mokyklą, jie vis tiek lieka berniukai.

O kai ištekėsi... net nesitikėk, kad kažkas iš esmės pasikeis. Vyrai dievina erzinti savo žmonas. Tai niekada nesiliaus. Tad kaipgi elgtis tokioje painioje situacijoje? Kaip suprasti, ar jam patinki? Ar ne? Užuot skabiusi ramunės žiedlapius, pasiskaityk šį nedidelį vadovą, kuris padės suprasti vaikinų-paauglių mąstymą.

Kokias taisykles nustatė tavo tėvai? Ar leido susitikinėti? O gal turi sulaukti tam tikro amžiaus? Ar turi eiti į pasimatymus tik tokiose vietose, kur yra ir daugiau žmonių? Ką reiškia „sugundymas“? Ar žmonės dar atsimena, kas yra asistavimas? Kaip man pasakyti vaikinui, kad negaliu susitikinėti? Tai taip gėda.

Ką sako Biblija?

Konkrečiai apie pasimatymus, Biblija, deja, kalba nedaug. Papročiai visuomenėje bibliniais laikais buvo visai kitokie, merginos ištekėdavo, kai sulaukdavo amžiaus, kada galėdavo gimdyti. Gyvenimo trukmė buvo trumpesnė, ir buvo ypač svarbu susilaukti kuo daugiau vaikų. Merginos neleido laiko veltui!

Sužinokite apie savo tėvų taisykles

Sėsk ir pabendrauk su savo tėvais, jeigu to dar nepadarei, ir sužinok jų nuomonę apie pasimatymus. Net jeigu nesutiksi su tuo, ką jie pasakys, išlik rami ir atsimink, kad tėvai tave myli ir linki paties geriausio. Tai nėra ta situacija, kai reikia tempti virvę į save.

Būk pasiruošusi pokalbiui, kai išsakysi savo prašymą. Jeigu manai, kad tau turi būti leidžiama susitikinėti nuo 15 metų, pateik savo argumentus. Pasidalink su jais savo ribomis. Jeigu ir tai nesuveiks, bent jau sukursi pamatą būsimiems pokalbiams, suteiksi savo tėvams  pagrindo pamąstymams, ir prie šio pokalbio bus galima sugrįžti vėliau.

Net jeigu su tėvais jau kalbėjai apie pasimatymus, kodėl nesusėsti su jais ir nesuteikti jiems galimybės pakalbėti apie jų išgyvenimus. Taip, tai gali pasirodyti siaubingai nejauku, bet tai brandus ir suaugęs būdas laikyti bendravimo sienas atviras. Galbūt tavo tėvai jaučiasi taip pat nejaukiai kalbėdami apie pasimatymus, todėl būk jiems nuolaidi.

Niekada negali numatyti rezultato – galbūt jų atsakymai tave nustebins!

Nustatykite nuosavas ribas ir principus

Jeigu ruošiesi su tėvais pasidalinti savo mintimis apie ribas ir principus, matyt, jau sau juos apsibrėžei. Sudaryk rašytinį fizinio artumo ribų sąrašą: į kokios rūšies pasimatymus nori eiti, kurią „komendanto valandą“ laikai pagrįsta ir priimtina, kokius būdo bruožus turi parodyti vaikinas iki to, kai jūs sutiksite su juo susitikti ir t.t.

Pasimatymai grupėje draugų ar akis į akį? Šiokiadieniais ar savaitgaliais?

Nusistatyk griežtus, bet realius apribojimus. Jeigu dar mokaisi vidurinėje mokykloje, tėvų prašoma „komendanto valanda“ 11-ą nakties greičiausiai nesuveiks, tačiau galbūt sutarsi, kad gali grįžti 20.00 val. mokslo dienomis ir 22.00 val. savaitgaliais. Jeigu turėsi tokius užrašus, tai jums duos išeities tašką aptarimui. Be to, po vidurnakčio nieko gero nevyksta. Prisimink tai.

Užduok bet kokius klausimus, ir sėkmės kalbant su tėvais!

Bethany Jett  yra knygos „Pelenės taisyklės“ autorė  

Bendrinti: