Maldos 2016 m. vasariui

Dėkokime už mūsų bendrijos tikinčiuosius, už kitų konfesijų krikščionis, už visus tikėjimo brolius ir seseris.

Nekraukite sau turtų žemėje, kur kandys ir rūdys ėda, kur vagys įsilaužia ir vagia. Bet kraukite sau turtus danguje, kur nei kandys, nei rūdys neėda, kur vagys neįsilaužia ir nevagia,  nes kur tavo turtas, ten ir tavo širdis. Kūno žiburys yra akis. Todėl, jei tavo akis sveika, visas tavo kūnas bus šviesus. O jei tavo akis pikta, visas tavo kūnas bus tamsus. Taigi, jei tavyje esanti šviesa yra tamsa, tai kokia baisi toji tamsa! (Mt 6, 19–23).

Melskimės, kad mūsų akis būtų sveika (Viešpatie, gydyk mūsų akis), ir mes matytume, jog mūsų lobis yra Viešpats Jėzus Kristus – mūsų teisumas, pašventinimas, ramybė, išmintis, mūsų jėgų šaltinis ir didžiausias turtas; jog matytume, kad Evangelija – žinia apie Kristaus mirtį bei prisikėlimą – yra mus gelbstinti ir kiekvieną dieną mus palaikanti Dievo jėga.

Melskimės, kad kiekviena bendrijos bendruomenė aiškiau matytų ir įvardintų sau savo pašaukimą bei misiją.

Melskimės už bendrijos žodžio tarnus, kad kiekvienas tarnaujantis žodžiu tarnautų Dievo suteiktais gebėjimais, būtų Dvasios tarnas ir stengtųsi tiksliai perduoti tiesos žodį. Ne todėl, kad būtume patys tinkami ką nors sumanyti tarytum iš savęs, bet mūsų tinkamumas iš Dievo, kuris padarė mus tinkamus būti Naujosios Sandoros tarnais – ne raidės, bet Dvasios, nes raidė žudo, o Dvasia teikia gyvybę (2 Kor 3, 5–6). Uoliai stenkis pasirodyti Dievui tinkamu darbininku, neturinčiu ko gėdytis, tiksliai perteikiančiu tiesos žodį (2 Tim 2, 15).

Bendrinti: