Kita pralaimėjimo pusė

„Lauk Viešpaties! Būk drąsus, ir Jis sutvirtins tavo širdį. Lauk, aš sakau, Viešpaties!“ (Ps 27, 14).

Amerikiečių plaukikė Dara Torres pasiekė neblogos sportinės karjeros. Ji nuo 1984 iki 2008 metų dalyvavo penkiose olimpiadose, o taip pat jai pavyko pasiekti kelių rekordų. Tačiau kalba eina ne vien apie rekordus. D. Torres įveikė daug jos kelyje iškilusių kliūčių: kelias traumas, operaciją ir amžių, kartais du kartus didesnį už varžovių. Ji sako: „Aš nuo vaikystės siekiau pergalių... O pralaimėjimuose matau kitą pusę: jie prideda jėgų kovoti“.

Pasirodo, pralaimėjimai turi ir kitą pusę! Mūsų sportininkės nesėkmės skatino ją veržtis pirmyn ir siekti naujų aukštumų. Taip pat ir krikščionims sunkūs laikai suteikia dvasinę naudą. Apaštalas Jokūbas rašo: „Mano broliai, laikykite didžiausiu džiaugsmu, kai patenkate į visokius išbandymus. Žinokite, kad jūsų tikėjimo išbandymas ugdo ištvermę“ (Jok 1, 2-3).

Priimti tokį požiūrį į gyvenimo sunkumus nėra paprasta, tačiau svarbu. Išbandymai atveria mums galimybę pagilinti savo santykius su Dievu. Jie taip pat padeda įsisavinti tokias pamokas, kokių neįmanoma išmokti, patiriant sėkmę. Mes kantriai laukiame Dievo pagalbos ir viliamės Jo jėga.

Psalmistas primena: „Lauk Viešpaties! Būk drąsus, ir Jis sutvirtins tavo širdį. Lauk, aš sakau, Viešpaties!“ (Ps 27, 14).

Viešpatie, išmokyk mane, kad išbandymuose aš pasikliaučiau Tavimi. Siųsk savo išmintį ir padėk kantriai laukti Tavo pagalbos. Padėk išstovėti, nesvarbu, kas beatsitiktų.

Pralaimėjimai moko kantrybės.

 

www.jezus.lt

 

Bendrinti: