Kuo reikšmingas Adventas?

Romiuosius pakelia Viešpats… (Ps 147, 6)

Prasidėjo Advento laikotarpis… Visada jo ypač laukiu… Laukiu jo skleidžiamos ramybės… kas savaitę po vieną prisidedančių žvakių šviesos virpesio… širdyje augančios vilties…

Tačiau susiduriu, kaip ir jūs manau, su vienu sunkumu – pagunda prašokti, arba darbų ir rūpesčių sūkuryje pralėkti šį stebuklingą laiką, ir įšokti tiesiai į Kalėdų bei Naujųjų metų euforiją. Toks gyvenimo tempas, sąlygojamas nekontroliuojamos inercijos ir streso, primena pašėlusias žiurkių lenktynes…

Tačiau Adventas ragina mus sulėtinti tempą,.. įveikti stresą,.. suklusti… ir rasti laiko sau, savo artimiesiems, puoselėti dvasingumą. Jis kviečia ieškoti Dievo artumo tyloje, maldoje, skaitant Šventąjį Raštą, užsirašant mintis dienoraštyje… Skatina pamąstyti ir atsakyti į klausimus, ko mes laukiame, kas yra mūsų ramybės Šaltinis, kuo viliamės per visas gyvenimo dienas, kas mums yra tikrasis Kalėdų džiaugsmas?..

Kviečiu šiais metais ir aš uždegti Advento vainiko žvakeles, po vieną kas savaitę, ir panirti į adventinį laukimą, puoselėti ramybę savo širdy ir namuose, vėl atrasti viltį ir prisipildyti džiaugsmu.

Jei jūs esate pavargęs(-usi) nuo darbe patiriamo streso ir įtampos, prispaustas(-a) gyvenimo naštos ar valdomas(-a) nerimo, ramus Advento laikas jums gali tapti atnaujintos jėgos ir vidinio poilsio šaltiniu.

 

Bendrinti: