Bill Johnson „Dangui besiveržiant į žemę“

Leidykla „Upė“ išleido naują ir ilgai lauktą Betelio (Bethel) bažnyčios pastoriaus Bilo Džonsono (Bill Johnson) knygą „Dangui besiveržiant į žemę“. Pristatome kelių šios leidyklos kolegijos narių atsiliepimus apie knygą ir tikimės, kad ji uždegs dar didesnį Dvasios troškulį ir dar labiau apreikš Tėvo meilę.

 

Šioje knygoje atskleistas tikras autoriaus gyvenimas su Dievu. Jos puslapiuose užrašytos tiesos padėjo naujai pamatyti Dievo žodį, atnaujino troškulį kažko dar nepatirto, bet esamo ir realaus, nepaliesto ir dar mano gyvenime neįvykusio.

Skaitydamas išgyvenau Šventosios Dvasios prisilietimą, norą dar labiau nusižeminti prieš savo Viešpatį ir troškimą, kad gyvas tikėjimas atvertų dar didesnę Kristaus meilę, kuri pranoksta pažinimą, kad būtumėte pripildyti visos Dievo pilnatvės. O Tam, kuris savo jėga, veikiančia mumyse, gali padaryti nepalyginamai daugiau, negu mes prašome ar suprantame, Jam tebūna šlovė bažnyčioje Kristuje Jėzuje per visas kartas amžių amžiais! Amen (Ef 3, 19–21).

Pažinkime tą tikrą Kristaus meilę, kuri tirpdo bet kokius netikėjimo ir abejonių ledus mūsų širdyse ir protuose, nes Viešpats nori veikti čia ir dabar, kad Jam kiltų šlovė.

Pažinkime Kristų mūsų Viešpatį artimai, kaip Jį pažino su Juo kartu vaikščioję pirmieji mokiniai, kad į Jo klausimą „Ar myli mane ?“ (Jn 21, 17 ) atsakytume kaip Petras: „Viešpatie, tu viską žinai“ (Jn 21, 17 ). Leiskime Jo artumui vesti mus į dar nepatirtas lankas, kad tikrai girdėtume Jo balsą (Jn 10, 27) ir būtume Jo Dvasios vedami Dievo vaikai (Rom 8, 14).

Linkiu, kad tai, kas užrašyta šioje knygoje, taptų gyva jūsų kasdienybėje…

 

Giedrius Ažukas

Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčios pastorius

 

 

Skaitydamas Bilo Džonsono knygą „Dangui besiveržiant į žemę“, pasijutau tarsi sugrįžęs į pirmąsias savo tikėjimo kelionės dienas. Tada nekilo abejonių, kad Dievas šalia, realus ir veikiantis, o Šventoji Dvasia daug kalbėjo per Jo žodį.

Kiekvienas šios knygos skyrius tarsi atlupdavo nuo mano dvasios sukietėjusius luitus, kurie buvo beveik palaidoję Dievo Karalystės suvokimą – ji atrodė tolima ir sunkiai suvokiama... Kuo daugiau skaičiau, tuo labiau šviesa ir džiaugsmas užliedavo mano širdį, o Dievo Dvasia kalbėjo, ką reiškia šie Jėzaus žodžiai „Dievo karalystė prisiartino“.

Iš visos širdies rekomenduoju šią knygą perskaityti kiekvienam krikščioniui. Ir visai nesvarbu, ar žengiate tik pirmuosius tikėjimo žingsnius, ar jau nuėjote nemažą kelią. Esu tikras – jei trokšti pažinti Dievą, pradėjęs skaityti, negalėsi sustoti.

 

Alvydas Stankevičius

Kėdainių bažnyčios „Tikėjimo žodis“ pastorius

 

 

„Dangui besiveržiant į žemę“ – jau vien knygos pavadinimas liudija apie kažką nepaprasto, stebuklingo, antgamtiško... Daug kam žinomos Betelio bažnyčios pastorius šioje knygoje ne tik aiškina kai kurias Šventojo Rašto eilutes, moko, bet ir liudija. Liudija apie daugybę stebuklų, kurie įvyko per jį, jo bažnyčios žmones ar juos visus drauge, kaip vieną komandą. Knyga pradedama pasakojimu apie neįprastas vestuves: du vargšams tarnaujantys bažnyčios nariai nusprendė vargingiems žmonėms pašvęsti ir savo vestuves. Savo svečiams jie pateikė pageidautinų dovanų sąrašą, kuriame buvo surašyti tuo metu neturtingiesiems reikalingi daiktai. Dievo meilė ten išsiliejo ne tik dosnumu ir jautrumu, bet ir išgydymu tam, kam jo labai reikėjo. Būtent tai ir akcentuoja šios knygos autoriaus – Jėzus ne tik mokė, bet ir gydė. Garsusis Kalno pamokslas nuskambėjo kaip tik po to, kai Jėzus padarė daugybę stebuklų, o ne atvirkščiai. Būtent toks yra mūsų Viešpaties gailestingumas – Jis ne tik atleidžia kaltes, bet ir gydo mūsų ligas, Jis viskuo mus aprūpina, kad ir mes būtume pasiruošę bet kokiam geram darbui Jo vardu. Čia nėra jokios pompastikos, jokio parodomojo „šou“. Autorius kalba ir apie tai, kad tikėjimas – tai ne bandymas patikėti pakeliant emocijas į tam tikrą lygį, tikras tikėjimas remiasi Dievo žodžiu.

Sunku net nusakyti tą jausmą, kuris apima skaitant knygą... Kristus klausė, ar Jis sugrįžęs beras žemėje tikėjimą. Ši knyga ir kalba apie tai – apie gyvenimą tikėjimu, kuris remiasi Biblija. Labai rekomenduoju perskaityti šią knygą kiekvienam tikinčiajam.

Skaitydama šią knygą suvokiau, kaip svarbu melstis, kad Jo valia žemėje būtų, kaip ir danguje. Deja, dažnai tokia malda meldžiamės skirtingai žvelgdami į Dievą ir Jo žodį. Galima melstis tarsi prašant Dievo išmaldos ir patiems nieko nedaryti Karalystės labui – taip mes dažnai atsiribojame nuo to, ką Viešpats norėtų daryti būtent per mus. Arba galima melstis prisiimant atsakomybę už tai, kas nuo mūsų priklauso, kad Jo valia įvyktų. Manau, kad būtent šito Viešpats ir laukia iš mūsų, nes, esu tikra, ši atsakomybė mums ir suteikta. Jei pirmiesiems žmonėms Dievas liepė valdyti šią žemę ir joje viešpatauti, tai mums, krikščionims patikėta Jo valdžia ir malonė daryti tuos pačius darbus, kuriuos darė Kristus. Dievas nori, kad šioje žemėje būtų apstu Jo Karalystės – teisumo, ramybės ir džiaugsmo bei visko, kas pridedama. Ir kai mes pradedame dėl to melstis, patys tampame tais kanalais, per kuriuos Jo Karalystė ateina. Būkime ne vien klausytojai, bet ir žodžio vykdytojai (Jok 1, 22).

Norėčiau pacituoti daugybę nuostabių ir ugdančių tikėjimą autoriaus minčių, bet to nedarysiu - perskaitykite šią knygą patys.

Beje, neseniai teko bendrauti su viena sese Kristuje iš Italijos. Bažnyčios, kurią ji lanko pastorius, turi krikščionišką leidyklą. Ji paminėjo, jog ši Bilo Džonsono knyga yra pati perkamiausia jų leidyklos išleista knyga.  

 

Aurelija Umbrasienė

 

 

Mes visi esame pašaukti gyventi antgamtinį gyvenimą, bet ne visi atsiliepia į šį Viešpaties Jėzaus kvietimą. Bilo Džonsono knyga „Dangui besiveržiant į žemę“ – tai tarsi antgamtinio gyvenimo vadovėlis, kuriame parodoma, kokia iš tiesų turėtų būti praktinė krikščionybė. Knygoje atveriami tikėjimo principai – tai ne teorija, bet gyvenimo būdas, kuris iš kartos į kartą perduodamas pastoriaus Bilo Džonsono šeimoje: jo seneliai dalyvavo Smito Vigelsvorto (Smith Wigglesworth) tarnavimuose, dėdė buvo šlovintojų grupės solistas evangelistės Eimės Makferson (Aimee Semple McPherson) tarnavimuose, vėliau tapo Bilio Gremo dešiniąja ranka. Taigi tikėjimo kupini pasakojimai knygos autorių lydi nuo pat vaikystės, o jo asmeninis santykis su Viešpačiu – geras pavyzdys kiekvienam Dievo vaikui. Šventosios Dvasios vedimas, Dangaus Karalystės apreiškimas šioje žemėje ir evangelizacija, lydima ženklų ir stebuklų, – tai keletas kertinių temų, kurios taip reikalingos Kristaus Kūnui Lietuvoje. Tikiu, kad ši knyga sudrebins mūsų tautiečių širdis ir padės mums išeiti iš komforto zonos bei vykdyti Didįjį Paliepimą.

 

Tadas Daujotas

XFM Radijo laidos „Iš mirties į gyvenimą“ redaktorius

 

 

Sakyti: „Aš ne prieš, kad stebuklai vyktų“ ar „Aš už, kad stebuklai vyktų“ yra skirtingi dalykai. Jei aš esu tiesiog ne prieš stebuklus, juk nepaneigsiu, kai sužinosiu, kad Viešpats išgydė kokį žmogų, tačiau, bijodama nusivilti ir nuvilti kitus, nuolat pabrėšiu, kad stebuklų nereikia sureikšminti ar akcentuoti, nes tai nėra pagrindinis Jėzaus atėjimo į šią žemę tikslas, bet iš tiesų niekada neturėsiu to tikro troškulio antgamtinei realybei – Karalystės darbams. Tie, kurie yra už tai, kad stebuklai vyktų, yra pasiruošę mokėti didžiulę kainą, nes nusprendė žvelgti ne į žmogaus silpnumą, bet tikėti Viešpaties jėga. Jie nenusivilia, kai stebuklai neįvyksta, nesustoja ir nesusiaurina teologijos iki savo neigiamos patirties lygio. Regėdami antgamtinius apsireiškimus, jie mato Tėvo meilę ir yra pasiryžę ją perteikti kitiems, o mylėti žmones taip, kaip myli Tėvas, – tai matyti jų poreikius. Toks požiūris – troškimas būti panašiam į Jėzų ir vykdyti Jo žodį. Tai – nuolankumas, kuris atveda į proveržį.

Leidyklos „Upė“ kolegijos narė pastorė Anželika Krikštaponienė sekančius Meile apibūna taip: „Svajonės gimsta, kai pamatai žmonių poreikius, jos gimsta iš Kristaus tarnystės dvasios. Kai žvelgi Jo akimis, imi matyti žmonių poreikius, esi raginamas pažvelgti žemyn – taip, kaip Dievo Sūnus matė minias ir jų vargą, matė ir trūkumą tikrų ganytojų, kurie matytų tikrąją padėtį, būtų arti žmonių, paliestų jų žaizdas, gydytų ligas, prisiliestų prie jų kančios ir gėdos – žvelgtų Kristaus akimis, eitų Jo pėdomis ir sektų Jo misija.“

Dievas apreiškė mums save per Kristų ir Jo darbus – Jėzus nusižemino ir apreiškė mums apie save pakankamai, kad galėtume Juo sekti. Nėra taip, kad stebuklai tik papildytų Jėzaus tarnystę ar krikščionišką gyvenimą. Tai - pats Jėzus su viskuo, ką Jis padarė dėl mūsų, – nuplovė kaltes, atvėrė amžinybę, gydė ir gydo šiandien, nes Jis nenori, kad mes gyventume vien teoriškai svarstydami apie ateinantį dangų. Dievas yra „Aš Esu“ – Jis geras dabar ir geras ne vien todėl, kad, atėjus laikui, aš nukeliausiu ten, kur man bus gerai.

Šios knygos tikslas – užpildyti tam tikrą krikščioniškos literatūros spragą ir padėti mums vėl atsigręžti į Dievo jėga ir meile pulsuojančią Evangeliją, raginančią mus panašėti į Kristų.

 

Jurga Karosaitė

Leidyklos „Upė“ vadovė

 

Daugiau apie knygą bei jos ištrauką galite rasti leidyklos internetiniame puslapyje www.upe-leidykla.lt bei prisijungę prie mūsų paskyros socialiniame tinkle Facebook: www.facebook.com/leidykla.upe

 

Bendrinti: