Tėvai, spuogai ir kiti paauglystės rūpesčiai

Paauglystė – gyvenimo tarpsnis tarp vaikystės ir suaugusiojo amžiaus. Bręstančių atžalų tėvai dažnai susiduria su dilema: kaip elgtis su paaugliu – vis dar kaip su vaiku, ar jau kaip su suaugusiu? Kaip vaikas jis jau nebesielgia, tačiau ir iki suaugusio žmogaus mąstymo jam dar toli.

„Žiūriu į veidrodį ir savęs nepažįstu. Nesuprantu, ką veikiu. Kalbu, bet iš lūpų išsprūsta tik kvailystės… nors norėjau pasakyti visai ką kita.

Esu vienišas širdyje, tarp draugų ir namuose. Visai vienas, niekas nesuteikia man progos nusišypsoti, pasikalbėti, atsiverti. O dar sakoma, kad augti nuostabu!

Sudaužykite visus veidrodžius, nenoriu daugiau savęs matyti.

Kaip suprasti, ar mane myli? Kaip prisipažinti meilę? Pagalbos! Nemoku bučiuotis!“

Paauglio statusas ypatingas. Jis nėra mažas suaugusysis, tačiau jau ne vaikas. Gaila, kad šis brendimo virsmas sukelia paauglių tėvams ne smalsumą, o rūpesčių ir problemų.

Suaugusieji linkę nuvertinti šio laikotarpio sudėtingumą, o paaugliai – pernelyg sureikšminti juos supančią netikrumo ir nestabilumo atmosferą. Jie nežino, kaip priimti ir vertinti fizinius ir psichologinius savo pokyčius.

E. Giordano, Tonino Lasconi, Graziella Boscato knygoje „Tėvai, spuogai ir kiti paauglystės rūpesčiai“ rimtai ir atvirai aptariamos įvairios problemos (draugystė, identitetas, charakterio sunkumai, santykiai mokykloje ir su tėvais).

Kalbama ir apie intymius santykius – tema, kuri dažnai nutylima arba neteisingai keliama.

Kiekvienas knygos skyrius baigiamas trumpu savęs pažinimo testu. Jų rezultatai yra naudingi orientyrai, galintys padėti tiek jaunuoliams, tiek suaugusiesiems dalytis visa šiam amžiui tenkančia rizika ir atsakomybe.

Knyga „Tėvai, spuogai ir kiti paauglystės rūpesčiai“ skiriama paaugliams nuo trylikos iki aštuoniolikos metų, taip pat jų tėvams, auklėtojams ir mokytojams.

Galima ją skaityti vienam arba padiskutuoti kiekviena tema skaitant kartu su draugais, tėvais ar mokytojais.

 

Knygą galima įsigyti elektroniniame  krikščioniškame knygyne

http://elknygynas.lt/produktas/tevai-spuogai-ir-kiti-paauglystes-rupesciai-e-giordano-t-lasconi-g-boscato/

 

 

 

Bendrinti: