Walter Wangerin. Jėzus. Romanas pagal Bibliją

Naujausia W. Wangerino knyga „Jėzus“ – dar vienas bandymas Šv. Raštą priartinti prie šių laikų žmogaus. Daugybe prestižinių premijų apdovanotas rašytojas šįkart atsigręžia į prieštaringą ir charizmatišką Jėzaus asmenį. Istorija pasakojama dviejų Jėzui artimų žmonių – jo motinos Marijos ir ištikimo mokinio – lūpomis. Pasakojimas kupinas detalių, atkuriančių tą pasaulį, kuriame gyveno Jėzus: atmosferą, vaizdus, garsus, kvapus.

Paslaptingas Jėzaus gimimas, gundymai dykumoje, stebuklingi išgydymai, radikalus mokymas, konfliktai su religiniais lyderiais, draugystė su atstumtaisiais, su jo asmeniu sietos nesuskaičiuojamos viltys ir svajonės, galiausiai vieno iš mokinių bailumo bei išdavystės aktas ir taip Jėzui suteikta galimybė įvykdyti aukščiausią jam skirtą misiją.
Kokia viso to prasmė ir tikslas?
Likdamas ištikimas evangelijų tekstams ir kompetentingai jas atpasakodamas, W. Wangerinas kuria įdomų, patrauklų pasakojimą visiems, kam įdomus Jėzaus asmuo.

Walter Wangerin (Valteris Vangerinas, g. 1944) – amerikiečių rašytojas, teologas, pastorius, parašęs per 20 knygų. Lietuvių skaitytojams žinomas kaip romano „Dievo knyga“, sukurto remiantis Biblija, autorius. W. Wangerinas, kartais sulaukiantis priekaištų dėl pernelyg laisvo Šv. Rašto interpretavimo, teigia, kad Biblija yra tokia pat žemiška kaip ir bet kuri kita knyga: „Krikščionys nuo seno perpasakoja Šv. Raštą pasitelkdami vaizduotę. Mano knyga juk nėra Biblija, o tik priemonė jai geriau suprasti.“

 

Knygą galima įsigyti krikščioniškame knygyne

http://elknygynas.lt/produktas/walter-wangerin-jezus-romanas-pagal-biblija/

Bendrinti: