Rytas po Nicos tragedijos

Viešpats juokiasi iš [nedorėlio], nes mato jo galą (Ps 37, 13).

Dangiškasis Tėve, sunkvežimiai skirti prekėms gabenti, kurių reikia, kad šeimos augtų ir klestėtų, – jie nebuvo pagaminti kaip terorą ir mirtį sėjantis įrankis, nukreiptas į tuos, kurie sukurti pagal Tavo atvaizdą. Aš meldžiu už sukrėstus, gedinčius, įniršusius Nicos žmones ir už priblokštas visų mūsų širdis.

Tėve, aš laukiu tos Dienos, kai mes iš tikrųjų girdėsime Tavo juoką – juoką, kuris jau užpildo dangus ir aidi amžinybės menėse. Tai bus Diena, kai bet kokia tamsos, mirties, blogio, kvailumo, niekšybės ir nedorybės išraiška išnyks amžiams.

Sunku įsivaizduoti mūsų pasaulį be jokios nuodėmės ir kentėjimų, perpildytą Tavo gerumo, grožio ir tiesos. Bet Tu pažadėjai, kad tokia diena išauš ir patvirtinai per Jėzaus atliktą darbą. Gal ji išauš ne taip greitai, kaip mes norėtume, bet tai bus kur kas patikimiau, negu galima įsivaizduoti... Artinasi Diena, kai visa bus nauja. Tuomet įsiviešpataus tobula taika. Daugiau nebebus karų, nebebus ginčų.

Tėve, atleisk mano bailų nerimą, cinišką netikėjimą ir kerštingas mintis. Kerštas priklauso Tau, o ne man. Mano kerštingos mintys nusipelno Tavo teismo tiek, kiek joms reikia Tavo malonės. Padaryk mane nuolankiu žmogumi, kuris sielvartauja dėl blogio, bet gyvena viltimi.

Taigi dabar, kai, atrodo, vis daugėja nedorybės ir dantų griežimo, o teisumo, rodos, vis mažėja, meldžiame, Tėve, leisk mums – mylimiems Tavo sūnums ir dukterims – girdėti Tavo neslopinamą, visatą drebinantį ir visą esybę užpildantį juoką. Tebūna džiaugsmas mūsų stiprybė, Tavo pažadai – mūsų pasitikėjimo pamatas, ir padėk mums suvokti Tavo laikus. To mes meldžiame švelniu ir pergalingu Jėzaus vardu. Amen

www.thegospelcoalition.org

Bendrinti: