Laiko atskaita

Viešpatie, leisk man sužinoti mano pabaigą ir skaičių mano dienų (Ps 39, 4).

Būdamas 59 metų amžiaus mano draugas Bobas parašė: „Jeigu septyniasdešimties metų gyvenimo trukmės vidurkį sutalpintume į paros laiką, tai šiuo metu mano gyvenimo laikas būtų maždaug pusė devynių vakaro... Laikas taip greitai skrieja. Gyvenimas tiesiog prašvilpė prieš akis“.

Daugelio žmonių nenoras pripažinti, kad jų gyvenimo laikas žemėje yra ribotas, įkvėpė sukurti „Tikerį“. Tai rankinis laikrodis, kuris ne tik rodo esamą laiką, bet skaičiuoja ir numatomą jums likusį laiką žemėje. Jis buvo reklamuojamas kaip „laikrodis, atskaičiuojantis, kiek jums liko gyventi, kad jūs vertintumėte kiekvieną sekundę“.

39 psalmėje Dovydas mąstė apie greitai praeinantį gyvenimą. Jis prašė Dievo: Viešpatie, leisk man sužinoti mano pabaigą ir skaičių mano dienų, kad žinočiau, koks menkas aš esu (Ps 39, 4). Savo gyvenimo dienas jis lygino su sprindžiu, t. y. plaštaka. Gyvenimas yra trumpas ir menkas, dienos keičia viena kitą, nežadėdamos ypatingų perspektyvų. Todėl Dovydas daro išvadą: Viešpatie, ko aš laukiu? Mano viltis Tavyje (Ps 39, 7).

Laikrodis tiksi. Dabar pats laikas gręžtis į Dievą, kad Jis mus padarytų žmonėmis pagal savo širdį. Turint viltį amžinajame Viešpatyje, gyvenimas įgyja prasmę.

Ar nešvaistau savo laiko veltui? Kaip aš stengiuosi savo gyvenimo dienas padaryti reikšmingas? Kur man yra būtinos permainos?

Gyventi Kristui reikia tiesiog dabar.

www.jezus.lt

Bendrinti: