Besibaigiančią vasarą prisiminus... (vaikų stovyklos akimirkos)

 „Leiskite mažutėlius ir nedrauskite jiems ateiti pas mane, nes tokių yra dangaus karalystė“ (Mt 19, 14) – laikydamasi šių Jėzaus žodžių Lietuvos evangelinių bažnyčių bendrija jau daugiau negu 20 metų rengia krikščioniškas  stovyklas vaikams ir paaugliams. Džiugu, kad ir šiais metais tiek vaikų, tiek paauglių stovykla subūrė daugiau kaip po aštuoniasdešimt vaikų ir jaunuolių. Jaunieji stovyklautojai atvyko iš visos Lietuvos ir net iš užsienio, tiek iš Lietuvos evangelinių bažnyčių bendrijos bendruomenių, tiek ir iš kitų bažnyčių.

Robinzono Kruzo motyvais parengtoje programoje netruko žaidimų, viktorinų, užduočių... taip pat vaikų laukė gardus maistas (juk alkis ir nuovargis – geriausi prieskoniai!) ir netgi nelengvas žygis po spiginančia vasaros saule. Ir (o gal – pirmiausia) daug Žodžio, šlovinimo ir maldų. Didžiausią džiaugsmą kelia tai, kad stovykla – tai vieta, kurioje ne vienas vaikas ar paauglys pirmą kartą iš tiesų susitinka su gyvu ir prisikėlusiu Viešpačiu.

Dar vienas nuostabus dalykas šiais metais – nepaprastai gausi jaunųjų vadovėlių komanda iš Vilniaus, Panevėžio, Kauno. Nemažai šių „pirmamečių“ vadovų padėjėjų dar pernai patys buvo stovyklautojai, o šią vasarą jau paėmė į rankas tarnavimo žagrę.

Ačiū stovyklos organizatoriams, vadovams ir jauniesiems vadovėliams už ištikimą tarnystę. Ačiū tėveliams, taip pat – ačiū vaikams, vasaros savaitę skyrusiems tam, kad geriau pažintų Dievą ir artimą. Būkite ištvermingi, būkite tvirti, nepajudinami, visada gausūs Viešpaties darbais, žinodami, kad jūsų triūsas ne veltui Viešpatyje (1 Kor 15, 58).

Kviečiame prisiminti ir pasigrožėti vaikų stovyklos akimirkomis. Už nuotraukas dėkojame Hariui ir Sonatai Urviniams.

Bendrinti: