Daug vaikų pradžiuginusi Kalėdų šventė

Gruodžio 28 d. popietę į Kauno evangelinę bažnyčią sugužėjo daugybė vaikų ir jų tėvų ar globėjų – čia vyko Kalėdų šventė tris Vaikų dienos centrus Kaune lankantiems ir bažnyčios žmonių pakviestiems netikinčių kaimynų ar giminaičių vaikams.

Šiai šventei organizatoriai pradėjo ruoštis dar lapkričio mėnesį – kvietė bažnyčios žmones melstis už renginį, jame dalyvausiančius vaikus ir jų tėvus, kad jie ne tik atvyktų į renginį, bet ir dėl to, kad jų širdys būtų atviros išgelbėjimo žiniai – Evangelijai. Pagalbos, žinoma, reikėjo ir statant spektaklį, ir iš Kėdainių atvežant organizacijos Samariečio krepšys paruoštas Vaikų Kalėdų renginiui skirtas dovanėles, puošiant sceną ir atliekant kitus darbus... Smagu, kad į kvietimą prisidėti atsiliepė nemažas būrys bažnyčios tikinčiųjų – kas nuolat meldėsi, kas šventės dienai pyragus kepė ar ruošėsi ir atvyko su tikslu pakalbinti į šventę atvykusių vaikų tėvus ar globėjus.

Nors pradžioje buvo nerimo, kiek vaikų su tėvais ateis į šią tarp Kalėdų ir Naujųjų metų rengiamą šventę – juk vaikams atostogos, tad jie gali būti kur išvykę, bet organizatoriai nusprendė pasitikėti Viešpačiu ir ruošti šventę, kad ir kiek vaikų ateitų.

Viešpats buvo ištikimas ir šventė, galima sakyti, tikrai pavyko. Susirinkusieji pamatė Kauno evangelinės bažnyčios tarnautojos vaikams Ditės Bajarskienės suburtos komandos pastatytą spektaklį apie Jėzaus gimimą, išgirdo Gerąją Naujieną, o pabaigoje galėjo džiaugtis gautomis dovanomis, vaišintis arbata ir pyragais, kalbėtis. Šiais metais iš Vokietijos atkeliavusios dovanos tikrai nustebino ir pradžiugino daugelį vaikų. Vienas vaikas dėžutėje rado meškiuką, apie kurį svajojo, kitas, labai norėjęs turėti augintinį, atsidaręs dėžutę išvydo žaislinį šuniuką, trečias džiaugėsi puikiais džinsais, o mergaitė, tarp kitų daiktų radusi ir penalą, kurį puošė žirgai, nenustygo vietoje, nes jai labai patinka žirgai.

 Dėkojame Dievui ir visiems prisidėjusiems prie šios puikios šventės. Džiaugiamės, kad Vaikų dienos centruose vaikams bus vedamos Biblijos pamokėlės ir jie galės daugiau sužinoti apie mūsų Gelbėtoją Jėzų Kristų.

 

Bendrinti: