Duris atvėrė antrasis „Vilties arka“ vaikų dienos užimtumo centras

Labdaros ir paramos fondo „Vilties arka“ veikla plečiasi ir šiandien vakarinėje miesto dalyje, Dariaus ir Girėno g. 6, buvo atidarytas antrasis vaikų dienos užimtumo centras.
„Jau ketvirtus metus skaičiuojantis labdaros ir paramos fondas „Vilties arka“ įdėjo daug pastangų, kad vakarinėje miesto dalyje duris atvertų dar vienas vaikų dienos užimtumo centras. Džiaugiuosi drauge su jumis ir tikiu, kad ši vieta taps gausiai lankoma, vaikai ir jų šeimos nariai įvertins saugią aplinką, teikiamas paslaugas“, – sakė Panevėžio miesto mero pavaduotojas Deividas Labanavičius. Vaikų dienos užimtumo centre bus teikiamos paslaugos, padedančios vaikams keisti  vertybinę orientaciją. Su centrą lankančių vaikų tėveliais/globėjais dirbs socialiniai pedagogai, psichologai, bus teikiama pagalba šeimoms, konsultuojama rūpimais klausimais, susijusiais su vaikų gerove.

Vaikams bus padedama ruošiant namų darbus, mokoma maisto gaminimo įgūdžių, propaguojamas sportas, sveika mityba, sveikos gyvensenos ir higienos įpročiai, vykdomos įvairios edukacinės veiklos, vaikams siūloma save išreikšti kūrybiškose menų veiklose ir kt.


 Labdaros ir paramos fondo „Vilties arka“ vaikų dienos užimtumo centro įsteigimui iš miesto biudžeto skirta  per 11 tūkst. 300 Eur finansavimą. Į projekto veiklas planuojama įtraukti 25 vaikus, iš jų 13 – patiriančius rizikos veiksnius, taip pat 20 šeimos narių. Tikimasi, kad centrą lankys Klaipėdos, Kniaudiškių, Parko, Molainių, F. Vaitkaus, Statybininkų ir Žvaigždžių g. gyvenantys socialiai pažeidžiami vaikai ir jų šeimos nariai.

 

Komunikacijos skyrius


https://www.facebook.com/gntvhd/videos/1461096927423198/UzpfSTEyNTEzMzE4MTgyMTg3NTM6MzYzMzE4MjA1MzM2NzAzOQ/

 

 


https://aina.lt/duris-atvere-antrasis-vilties-arka-vaiku-dienos-uzimtumo-centras/

Bendrinti: