Mokymai vaikų ir paauglių stovyklų savanoriams

Ar išgirdę žodį „mokymai“ pirmiausia pagalvojate apie pasyvų paskaitos klausimą ir užsirašinėjimą? Tikriausiai, toks vaizdas prieš akis iškilo ne vienam. Tačiau, kai kalba eina apie mokymus paauglių vadovams, tai labai toli nuo tikrovės.

Balandžio 27 dienos rytą vaikų ir paauglių stovyklų tarnautojai, susirinkę į Vilniaus evangelinės bažnyčios patalpas ir pradėję mokymus trumpu žodžiu iš Biblijos bei šlovinimu, buvo pakviesti drauge žaisti susipažinimo ir pasitikėjimo žaidimus. Žaidimai prasidėjo mokyklos fojė, bet netrukus buvo perkelti į kiemą, o po to – su pirštinėmis ir maišais rankose dalyviai leidosi į kelionę miškan. Pakeliui rinkome šiukšles, taip prisidėdami prie kaip tik tą dieną vykusios akcijos „Darom“. Nuvykus iki miškelio laukė daugiau užduočių. Vieni kibo ruošti maistą, kiti – maisto gaminimo vietą, treti – trumpą spektaklį, kuriuo galėjome pasidžiaugti po skanių pietų – ant žarijų keptų picų! O dar viena komanda rišusi įvairiausius mazgus paragino išbandyti drąsą ir pasitikėjimą – dedant dėžes vieną ant kitos užlipti į kuo aukštesnį bokštą. Kadangi kiekvienas buvo prisirišęs saugančią virvę, tai bokštui nugriuvus sekdavo smagus skrydis žemyn.

Visa ši veikla nebuvo skirta tik smagiai praleisti gražų šeštadienį – per visas jas svečias iš Šveicarijos Danielis Horstas mokė mus Biblijos tiesų apie pasitikėjimą Dievu bei perdavė žinias, kaip naudojant praktinius užsiėmimus veiksmingiau perduoti Biblijos mokymą paaugliams. Išties mintys, kurias Danielis išsakė po išbandymų, įsirėžė atmintin ypatingai ryškiai, mat buvo patirtos, išgyventos, palydėtos stiprių emocijų.

Po aktyvių užduočių „Youngstars International“ vadovas Danielis dalijosi mintimis, kaip mokymasis per patirtį padeda veiksmingai dalintis Evangelijos žinia su paaugliais bei kvietė būti drąsiais ir kūrybingais.

Džiaugiamės dalyvavę tokiuose praktiniuose ir interaktyviuose mokymuose, o vadovų komanda su nekantrumu laukia artėjančių vasaros stovyklų. Viliamės, ir jūs taip pat!

Bendrinti: