Išminties lobiai Karaliaus Saliamono patarlėse

Išmintis šaukia gatvėje, pakelia balsą aikštėje (...): „Neišmanėliai, ar ilgai dar mylėsite neišmanymą? Kvailiai, ar ilgai nekęsite pažinimo? (...) Klausykitės mano įspėjimų! Aš išliesiu jums savo dvasios, paskelbsiu savo žodžius (Pat 1, 20–23).

Legendomis virtę karaliaus Saliamono turtai bei išmintis ir šiandien kelia susidomėjimą daugeliui žmonių. Apie Dievo jam suteiktą išmintį bei šlovę patikimai liudija Šventasis Raštas.Ir nors Saliamonas nėra vienintelis Patarlių knygos autorius, būtent su jo vardu, autoritetu ir istorija yra susijusi biblinė išminties tema. Tiek Saliamono pavyzdys, tiek pati Patarlių knyga kviečia ieškoti išminties. Išmintis čia prabyla „literatūriškai“ – kaip Dievo išminties personifikacija. Klausydami suasmeninto jos balso, išgirstame ir patį Asmenį – būtent Tą, kuriame ir slypi visi išminties bei pažinimo turtai.

Leidykla „Ganytojas“ skaitytojams siūlo itin skoningai ir dailiai išleistą šį praktinės išminties vadovą, kuris taip pat gali tapti puikia kalėdine ar naujametine dovana jūsų artimiesiems, draugams ir pažįstamiems. Juk išminties niekada nebūna per daug!

Patarles vertė Biblijos vertėjas K. Burbulys, iliustravo dailininkas B. Narbutas.

Knygą įsigyti galima leidykloje „Ganytojas“, Bitėnų g. 2C, Vilnius (prieš atvykstant reikėtų susitarti dėl atvykimo laiko tel. 8 52 406 320 ar el. paštu leidykla@ganytojas .lt) bei internetu https://elknygynas.lt/produktas/karaliaus-saliamono-patarles/. Kaina 8,50 euro.

 

Leidykla „Ganytojas“

Bendrinti: