Netrukus pasirodys ilgametražis filmas apie rašytoją Dž. R. R. Tolkiną

Š. m. gegužės mėnesį numatoma meninio filmo apie krikščionį rašytoją Dž. R. R. Tolkiną premjera. Šis filmas turėtų tapti pirmu ilgametražiu filmu apie rašytojo gyvenimą, meilę ir draugystę. Biografinį filmą kuri „Fox Searchlight Pictures“ ir „Chernin Entertainment“.

Žiūrovai galės stebėti garsiojo rašytojo, kuris anksti tapo našlaičiu, brendimą, tai, kaip jis atranda meilę, draugystę ir kartu su grupe atstumtųjų draugų semiasi kūrybinio įkvėpimo. Daugelio jų gyvybes pasiglemžė Pirmasis pasaulinis karas, ir tai taip pat turėjo įtakos rašytojo gyvenimui ir kūrybai. Pripažįstama, kad visi šie išgyvenimai turėjo įtakos kuriant žymiąsias istorijas apie Viduržemį.

Pagrindinį vaidmenį atliko dvidešimt devynerių metų aktorius anglų Nicholas Houltas, o rašytojo žmoną ir mūzą Editą Bratt, kuri tapo elfų princesių provaizdžiu, suvaidino Lily Collins. Filmo režisierius – suomių režisierius ir aktorius Dome Karukoski, o scenarijaus autoriai – Davidas Glissonas ir Stevenas Beresfordas.

1973 m. miręs Tolkinas iki šiol išlieka vienu iš mėgstamiausių ir įtakingiausių rašytojų, be to, jis laikomas šiuolaikinio maginės fantastikos žanro tėvu.

Tokinas artimai draugavo su Narnijos kronikų autoriumi ir apologetu K. S. Luisu, kuriam padėjo atsigręžti į tikėjimą, o Luisas, savo ruožtu, skatino Tolkiną rašyti ir skelbti savo kūrinius. Apie draugystę su „Žiedų valdovo“ autoriumi Luisas rašė knygoje „Apstulbintas džiaugsmo“: „Kai pradėjau dėstyti anglų kalbos katedroje, įsigijau dar du draugus. Jie abu buvo krikščionys (panašu, kad šiek keisti žmonės supo mane iš visų pusių) ir labai padėjo man įveikti paskutinę kliūtį. Tai buvo H. V. Dysonas or Dž. R. Tolkinas. Draugystė su Tolkinu privertė mane atsisakyti dar dviejų senų prietarų. Nuo pat gimimo visi man primindavo (ne tiesiogiai, bet kaip savaime suprantamą dalyką), kad negalima pasitikėti popiežininkais, o kai pradėjau įstojau į anglų kalbos katedrą – kad negalima pasitikėti filologais. Tolkinas turėjo abi šias savybes.“

www.invictory.org

Bendrinti: