Paauglių lygos išvyka į Kėdainius

Vasario 2123 d. Vilniaus evangelinės bažnyčios Paauglių lygos jaunimas (1215 metų) savaitgaliui buvo išvykęs į Kėdainius. Kėdainiuose mus labai svetingai priėmė dienos centro „Tavo svajonė“ įkūrėjai Deividas ir Vilma Judeniai. Jaunimas nakvojo patalpose, kur vyksta šio dienos centro veikla bei Kėdainių krikščionių bažnyčios pamaldos. Išvykoje dalyvavo 38 žmonės, iš kurių pusė buvo vadovai. Kadangi Paauglių lyga siekia, kad paaugliams pamažu pradėtų tarnauti ir vyresnių klasių jaunimas bei studentai, todėl į Kėdainių išvyką pasikvietėme ir 612 klasių jaunimą. Vieni tarnavo, o kitiems buvo tarnaujama.

Penktadienio vakarą didesnė dalis jaunimo išvyko traukiniu, o likusioji – mikroautobusu ar mašinomis. Šios išvykos tikslas susibendrauti tarpusavyje, labiau pažinti Dievą ir suprasti, kad Kristus buvo ne tik Dievas, bet ir žmogus. Todėl grupelėse kalbėjome apie Jėzų Kristų koks Jis buvo savo gyvenimo žemėje dienomis. Bendravimas tarp grupelių vadovų ir jaunimo vyko ne tik grupelių metu, bet ir per žaidimus, pokalbius prie arbatos bei orientacinio žaidimo metu. Manau, kad mums pavyko susibičiuliauti. Veiklų buvo pačių įvairiausių: įvairūs komandiniai žaidimai, orientacinis mieste, „Šokių vizija“, grupelės, Biblijos studijos, šlovinimo vakaras, sekmadienį susirinkimas Kėdainių krikščionių bažnyčioje ir galiausiai kelionė traukiniu namo.

Labiausiai įsiminė kulminacinis renginys – „Šokių vizija“. Kiekviena grupelė gavo po 20 sekundžių trunkančią dainos iškarpą ir pagal ją turėjo sugalvoti šokį. Jau senokai nebuvau dalyvavęs tokiame linksmame renginyje visi šokome, kūrėme, dainavome ir tiesiog džiaugėmės vienas kitu. Buvo nuostabu!

Beje, vykstant atgal išpirkome visus iki vieno likusius traukinio bilietus, o į jį netilpusieji susigrūdo į mašinas, kurios buvo užpildytos 100% – nežinau, ką būtų tekę daryti, jeigu būtų buvę bent vienu žmogumi daugiau... Ačiū Dievui, Jis viskuo pasirūpino – mes visi iki vieno sėkmingai grįžome į Vilnių.

Džiaugiuosi, kad jaunesni vadovai puikiai talkino vyresniems ir šiems nereikėjo tempti visos organizacinės naštos. Iš tiesų išvyka buvo pilna įvairių veiklų ir jaunimui neteko nuobodžiauti, o tai suteikė vilties dėl jaunimo tarnavimo ateities. Tikrai turime daug puikių jaunų vadovų, kurie jau dabar šauniai tarnauja ir padeda.

 

Rolandas Greičiūnas