Palapinių šventė 2019

Liepos 5–7 d. jau 13-ąjį kartą Kauno evangelinės bažnyčios bendruomenė susitiko Palapinių šventėje. Ši šventė, pradėta organizuoti 2006 m., jau turi daug tradicijų. Kasmet bendruomenė susirenka švęsti tuo pačiu metu, daug metų ir toje pačioje vietoje, kartu šlovina Viešpatį, meldžiasi, klauso Dievo žodžio, diskutuoja grupelėse, dalyvauja krikšto ceremonijoje (šįmet savo pasiryžimą sekti Viešpačiu užtvirtino dvi merginos), kartu su visais pasaulio lietuviais liepos 6-osios 21 val. gieda Lietuvos himną, kaunasi protų mūšyje, drauge vakarieniauja, žaidžia, kaitinasi pirtyje, bendrauja... Šios dienos – puiki galimybė pabūti kartu, labiau pažinti vienas kitą. Šių metų Palapinių šventės tema – „Gydanti Evangelija“. Apie tai pamokslavo pastorius, apie tai diskutavome grupelėse.
Tai tarsi maža Kauno evangelinės bažnyčios bendruomenės stovykla. Vaikai kartu žaidžia. Jaunuoliai smagiai bendrauja. Suaugusieji dalijasi savo rūpesčiais ir džiaugsmais. Senoliai ramiai džiaugiasi bendryste.
Nors šįmet meteorologų prognozės nedžiugino, stovyklauti susirinko per 70 žmonių. Buvo išdrįsusiųjų ir miegoti palapinėse.

Džiaugiamės šia puikia tradicija praleisti savaitgalį drauge su tikėjimo namiškiais.

Bendrinti: