Stovykla Druskininkuose „Narnijos vaikai“

Šią neįprastą „pokarantininę“ vasarą stovyklos irgi vyko kitaip. Neturėjome bendros visos bendrijos vaikų stovyklos, tačiau vaikai nuskriausti neliko: po stovyklos Vilniuje „Narnijos“ tema, rugpjūčio 3–7 dienomis stovyklą „Narnijos vaikai“ kaimo sodyboje prie Druskininkų organizavo Druskininkų evangelinės bažnyčios vyresnieji Rima ir Giedrius Bosicai. Apie praėjusią stovyklą pasakoja Rima.

Druskininkiečiai darbui su vaikais yra sukaupę nemažą patirtį. Išvykas, renginius ir dienos vaikų stovyklas rengiame daugiau, kaip šešerius metus. Kai išgirdome žinią, kad dėl buvusio karantino ir likusių ribojimų mūsų bendrijoje nebus organizuojama savaitinė vaikų stovykla, kilo mintis surengti savaitinę stovyklą mažesniam ratui vaikų.

Nors norinčių į stovyklą buvo daugiau, tačiau dėl ribotų galimybių priėmėme 18 vaikų. Stovykloje dalyvavo 8–15 metų amžiaus vaikai ne tik iš Druskininkų, bet ir Alytaus, Kauno. Nors amžiaus skirtumas galėjo tapti iššūkiu, rūpesčių nekilo, atvirkščiai, stovyklautojai labai susidraugavo, vieni kitus palaikė ir rūpinosi vieni kitais. Taip pat turėjome du savanorius pagalbininkus. Kaip visuomet organizuojant panašius renginius, buvo nerimo, ar pavyks, ar pateisinsim vaikų ir tėvų lūkesčius, taip pat nerimavome dėl vaikų saugumo, nors stovyklai ruošėmės ne trumpą laiką labai išsamiai ir atsakingai.

Labiausiai pradžiugino pasiekti tikslai ir lūkesčiai kuriuos sau kėlėme, ir tai, kad iki galo išpildėme mūsų iš anksto parengtą programą. Džiaugiamės, kad pavyko išlaikyti draugišką ir darnią atmosferą.

Dėkojame Lietuvos evangelinių bažnyčių bendrijai už palaikymą ir paramą organizuojant šią stovyklą. Vaikų džiaugsmas, jų pasitenkinimas ir teigiamos emocijos mums suteikia prasmę ir įkvėpimą toliau darbuotis šioje srityje.

Tikimės, kad ateityje bendrijos vaikų stovykla toliau gyvuos, nes ji palieka labai gilų ir neišdildomą pėdsaką stovyklautojų gyvenime. Tai žinome iš daugybės buvusių stovyklautojų atsiliepimų ir tai suvienija mūsų bendrijos vaikus ir tėvus.

 

Rima ir Giedrius Bocisai

Bendrinti: