Tikinčiųjų sąskrydis Pagriaumėlės kaime

Birželio 15-16 d. Pagriaumėlės kaime (Rokiškio r.) vyko Aukštaitijos regiono evangelinių bažnyčių sąskrydis. Apie šešiasdešimt tikinčiųjų iš skirtingų Lietuvos vietovių susirinko į vieną būrį, kad kartu pašlovintų Viešpatį, pasiklausytų Dievo žodžio, pasimelstų drauge, pabendrautų, kartu praleistų laisvalaikį, pabūtų gamtoje. Šeštadienio pavakary savo kūrybos darbus pristatė tapytojas, skulptorius Jonas Grunda iš Ignalinos. Utenos evangelinės bažnyčios pastorius Darius Venslovas kalbėjo, kaip jis ieško Viešpaties artumo ir kaip stengiasi klausytis Dangiškojo Tėvo balso. Anykščių krikščionių evangelikų bažnyčios vyresnioji Birutė Venteraitienė Dievo vaikus ragino asmeninėje maldoje taikyti tikėjimo principus. Maldą dėl vienybės ir kitas bendras maldas vedė Ignalinos evangelinės bažnyčios pastorius, Aukštaitijos regiono vadovas Darius Aškinis. Tarnavimo pabaigoje buvo meldžiamasi už tikinčiųjų poreikius. Sąskrydžio dalyviai šeštadienio vakarą ilgai nėjo miegoti – iki išnaktų giedojo giesmes Dievo garbei. Šlovinimą iki pusė pirmos nakties vedė Juozas Stankevičius iš Vievio, ignalinietis J. Grunda bei kiti broliai.

Sekmadienį savo įžvalgomis iš palyginimo apie sėjėją dalinosi Elektrėnų evangelinės bažnyčios pastorius, Pastorių tarybos pirmininkas Gintautas Gruzdys. Pagrindines Dievo žodžio tiesas apie vandens krikštą nusprendusiems pasikrikštyti ir visiems susirinkusiems priminė Vievio evangelinės bažnyčios vadovas Osvaldas Nenartavičius. Aukštaitijos sąskrydžio metu pasikrikštijo keturi tikintieji. Sekmadieninio tarnavimo metu tikintieji džiugiomis širdimis garbino Viešpatį ir klausėsi Sabinos Mechovičienės bei Ingos Meškienės atliekamų giesmių.

Smagu buvo aukštaičiams vaišintis pačių gamintais šaltibarščiais, ant laužo keptomis dešrelėmis, garuojančia avižine koše su namine uogiene, šviežiai išsuktu medumi, maudytis ežere, kaitintis pirtyje, žaisti tinklinį ir futbolą bei šnekučiuotis prie arbatos puodelio.

Aukštaitijos tikintieji dėkingi Rokiškio bažnyčios krikščionims ir visiems organizavusiems sąskrydį ir tikisi Pagriaumėlės kaimo turizmo sodyboje susitikti sekančiais metais.  

                                                                                                                          

   Nuotraukos REGINOS STUNDIENĖS!!!

Bendrinti: