Vokietijos kariuomenės kapeliono viešnagė Jonavoje

  Š. m. kovo 11 d. Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčios pastoriaus, kariuomenės evangelikų kapeliono Giedriaus Ažuko kvietimu, Jonavoje lankėsi Rukloje dislokuoto NATO priešakinių pajėgų bataliono, Vokietijos kariuomenės karo kapelionas Johannesas Mulleris ir jo asistentas Paulis Friesenas. Viešnagės metu svečiai aplankė Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčią, kurioje susipažino su bažnyčios dvasine, gailestingumo bei evangelizacine veikla. Kapelionui labai patiko jaukiai įrengta bažnyčios pamaldų salė bei pirmojo Lietuvos evangeliko ir mūsų krašto šviesuolio Abraomo Kulviečio paminklas. Svečiai aplankė Jonavos kultūros centrą bei išlikusį Jonavos senamiestį. 

Pastorius papasakojo Jonavos ir jos rajono  istoriją. Svečius sujaudino pasakojimas apie šio krašto evangelikų istoriją Europos Reformacijos  metu, XVI–XVII a., taip pat apie II-ojo pasaulinio karo mūšius Jonavoje ir jos apylinkėse ir apie tragišką žydų tautos gyventojų likimą.

  Svečiai stebėjo Kultūros centre vykusį koncertą „Nukalsiu saulę Lietuvai“, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Jie labai šiltai atsiliepė apie kolektyvų pasirodymus bei rodoma meilę Tėvynei, Lietuvai, kurią atspindėjo ir dainų žodžiai, ir šokių elementai. Svečiams įspūdį paliko ir lietuvaičių tautiški kostiumai. Jų akimis Lietuva yra graži šalis, o žmonės – šilti, atviri, bendraujantys.

 

Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčios informacija

 

Bendrinti: