„Samariečio krepšio“ dovanos Anykščių krašte (galerija)

 

Nuo 2000 metų „Samariečio krepšio“ dovanėles Anykščių rajone gyvenantiems vaikams dalija Anykščių krikščionių evangelikų bažnyčia. Per beveik dvidešimt metų Krikščionių evangelikų bendruomenės tikintieji, vadovaujami Birutės Venteraitienės, išdalijo apie 3 000 dovanėlių. Šių metų sausio 15–17 dienomis šios bažnyčios krikščionys su „Vaikų Kalėdų“ dovanėlėmis aplankė atskiras darželinukų grupes Anykščiuose, A. Vienuolio progimnazijos pirmokus bei pradinukus Svėdasuose ir Debeikiuose.

Vaikams parodėme trumpą programėlę su giesmelėmis ir išdalinome 121 dovanėlę bei tiek pat krikščioniškų knygelių. Anykštėnes seses giesmių mokė iš Norvegijos sugrįžusi Evelina Zablockienė. Anykščių krikščionių evangelikų komandai talkino jonaviškė Jolanta Toločkaitė, kuri mažiesiems Svėdasuose ir Debeikiuose pasakojo apie nuodėmė sužeistą žmogaus širdį. Tikinčioji iš Jonavos Svėdasų J. Tumo-Vaižganto ir Debeikių pagrindinės mokyklos pradinių klasių moksleivius mokė atskirti šviesos ir tamsos darbus bei liudijo, kad nuodėmės sužeistą širdelę gali pagydyti tik Dievo Sūnaus Jėzaus Kristaus meilė.

   Sausio 26 d. anykštėnai planuoja vėl aplankyti savo mažuosius draugus Svėdasuose ir Debeikiuose. Šių miestelių bibliotekose kelis šeštadienius vyks „Šauniausios kelionės“ pamokėlės, kurias ves B. Venteraitienė ir Neringa Vaicekauskienė. Tikimės, jog Viešpaties malonė lydės tiek pamokėlių mokytojas, tiek vaikus ir jų tėvelius, kurie pasiryš sekti paskui Kristų.

 

Birutė VENTERAITIENĖ

 

Nuotraukų autoriai – Arūnas Vaicekauskas, Kastytis Kymantas

 

Bendrinti: