Įspūdžiai po Naujamedžio (galerija)

Metų sandūroje mūsų bendrijos jaunimas ir paaugliai buvo kviečiami į jau tradicija tapusį Naujamedį. Šįkart jis vyko Kaune ir buvo pavadintas „Kodas_25“.

Apie renginį papasakoti ir įspūdžiais pasidalinti paprašėme Viktorijos ir Eduardo, kurie priklausė organizatorių komandai.

Viktorija Navikaitė (Kaunas):

Naujamedis praūžė, tačiau įspūdžiai vis dar gyvi. Gruodžio 31–sausio 1 d. šis renginys vyko Kaune, todėl organizacinės komandos pagrindą sudarė Kauno bažnyčios „Tikėjimo žodis“ jaunimas, bet komandą į priekį vedė Šiaulių bažnyčios „Tiesos žodis“ jaunimo vadovas Eduardas Gabalas.

Šis renginys buvo ne tik nuostabi proga susitikti „100 metų“ nematytus draugus, bet ir galimybė pažinti Kauną kitaip – mieste paliekant šiokį tokį pėdsaką ir gerų emocijų.

Visi dalyvavome orientacinėse varžybose – susiskirstę į komandas, jaunuoliai turėjo atlikti vieną už kitą įdomesnes užduotis. Kai kurios užduotys reikalavo drąsos, pavyzdžiui, reikėjo apkabinti nepažįstamąjį, tačiau tai įvykdę ir pamatę praeivių šypsenas užduotį atlikusieji patys buvo tokios šiltos žmonių reakcijos nustebinti.

Jau sugrįžę į pagrindinę vietą, rinkomės į grupeles ir dalyvavome miniseminaruose skirtingomis temomis: „Pasirinkimai“, „Krikščionys draugai – must have (angl. k. – privalai turėti)“, „Priklausomybės“, „Krikščionio tapatybė“ ir kt. Dalijomės naudingomis įžvalgomis, diskutavome.

Priartėjus vidurnakčiui, prieš keliaudami stebėti Naujametinių fejerverkų, tradiciškai susirinkome draugėn ir šlovinome Viešpatį, keldami savo širdis ir balsus į Jį, klausėmės pamokslo, per kurį iki galo buvo iššifruota, ką reiškė Naujamedžio pavadinimas – „Kodas_25“. Taigi, praėjusiųjų metų pabaigtuvių ir šių metų sutiktuvių renginio pavadinimas buvo susijęs su 25 psalmės eilute: Į tave, VIEŠPATIE, keliu širdį. <...> Vesk mane savo tiesa ir mokyk mane, nes esi Dievas, mano Gelbėtojas. Tavimi visados pasitikiu.

Na o renginiui persiritus į antrąją pusę, visi kartu smagiai sukomės šokio sukūry, atsipalaidavome žiūrėdami įdomius filmus arba tiesiog tęsdami įsisiūbavusias diskusijas ir mėgaudamiesi bendryste.

 

Eduardas Gabalas (Šiauliai):

Į šį Naujamedį susirinko nemažas būrys jaunuolių, kurių vidutinis amžius buvo 18 metų. O atvyko jie iš visos Lietuvos: iš Alytaus, Jurbarko, Kazlų Rūdos, Kėdainių, Klaipėdos, Marijampolės, N. Akmenės, Palangos, Panevėžio, Radviliškio, Šiaulių, Utenos, Vievio, Vilniaus ir, žinoma, Kauno.

Ką būtų galima pasakyti apie šį renginį, ką išskirti? Pirmiausia, noriu padėkoti nuostabiam Kauno bažnyčią lankančiam jaunimui – jie ėmėsi atsakomybės šį renginį organizuoti. Atrodo, nedidelis būrelis jaunuolių degančiomis širdimis padarė tikrai didžiulį darbą – žaidimai, šokiai, vaišės ir kiti organizaciniai rūpesčiai gulė ant jų pečių. Žinoma, negalima nepaminėti ir patirties, kuria noriai dalijosi vyresni komandos nariai.

Labiausiai įsiminė itin šiltas sutikimas ir nuoširdus bendravimas viso renginio metu. Visi noriai ir labai atvirai bendravo, nepabūgo atskleisti savo troškimų, norų, svajonių. Žinoma, kiekvienas susiduriame ir su įvairiais iššūkiais, išbandymais, tad buvo įdomu išgirsti ir apie pergalės džiaugsmus. Gera buvo susitikti bendraamžius, einančius tuo pačiu tikėjimo keliu.

Vienas smagesnių momentų – vaidinimas: renginio metu reikėjo sukurti visiems netikėto žanro vaidinimą, kuriame būtinai turėjo nuskambėti tam tikri žodžiai. Laiko pasiruošti buvo ne tiek daug, o komanda nauja, bet visi šauniai su šia užduotimi susitvarkė. Labai nustebino kai kurių jaunuolių išradingumas.

Tikrai norisi padėkoti Kauno bažnyčios jaunimui bei jaunimo vadovams, kurie visur aktyviai dalyvavo ir labai padėjo. Manau, kauniečiai įgijo patirties, kuri padės ir ateityje organizuoti daugiau panašių, o gal ir geresnių renginių. 

Bendrinti: