Jaunųjų tarnautojų mokymai Vilniaus bažnyčioje

Balandžio 27–28 d. Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčioje vyko jaunuolių mokymai, kuriuos vedė misionierė Sharon McCammon. Sharon jau 15 metų tarnauja Lietuvoje – ji buria ir moko 10–18 metų paauglius ir įvairių evangeliškų bažnyčių tarnauti krikščioniškose vaikų, paauglių stovyklose.

Jeigu reikėtų keliais žodžiais nusakyti pagrindinę šių mokymų mintį, galbūt tai būtų „Kam tu tarnauji – Jėzui ar pasauliui?“ Sharon įkvepiančiai ragino jaunuolius pasakoti 4–6 metų amžiaus vaikams apie Jėzų. Amerikoje ji mokydavo vaikų tarnavimuose tarnaujančius paauglius skelbti Evangeliją vaikams – vėliau jiems būdavo ne taip baisu ją skelbti pasaulyje.

Svarbiausias tiek suaugusiojo, tai jauno dvasinio lyderio bruožas – asmeninis santykis su Dievu. Gali būti labai gerai pasiruošęs vadovauti, perskaitęs apie tai daug knygų, užsibrėžęs tikslus, tačiau jeigu neturi asmeninio ryšio su Dievu, esi blogas lyderis. Viskas prasideda nuo Dievo pažinimo. Jeigu lyderis pažysta Dievą, jis anksčiu ar vėliau tą pažinimą perduos vaikams bei paaugliams, kuriems tarnauja. Negali nuvesti žmogaus ten, kur pats nesi buvęs. Kiek esi nuėjęs su Dievu, tiek toli ir kitus vesi.

Mokymų metu buvo daug kalbama apie tarnautojų etiką ir elgesio taisykles. Labiausiai įstrigo Sharon raginimas vengti bet kokių romantinių santykių stovyklose, nes tai paprastai trukdo susikaupti ir tarnauti vaikams. Taip pat vaikai turi žinoti elgesio ribas. Vadovas gali būti vaikų draugu, tačiau turėtų būti išlaikyta sveika pagarba.

Dar viena įspūdį palikusi mintis – su Dievu įmanomi ekstremalūs dalykai. Lyderis neturi bijoti mesti jaunuoliams iššūkio. Galbūt tai bus dienos pasninkas, galbūt savaitės išvyka su galimybe skelbti Evangeliją, galbūt elektroninių įrenginių atsisakymas per visą stovyklą. Nebijok to daryti, nes jaunuoliams to reikia ir tai jie dažniausiai ilgai prisimena. Niekada nepajudėsi į priekį, jeigu nepadarysi to, ko anksčiau nedarei. Todėl svarbu drąsiai daryti ekstremalius dalykus ir mesti jiems iššūkį. Nebijoti perlipti per save, lipti iš valties kaip Petrui.

Jeigu susidomėjote mokymais ir norėtumėte daugiau apie juos sužinoti arba peržiūrėti mokymų vaizdo įrašus, kreipkitės į Vilniaus bažnyčios Paauglių lygos vadovą Rolandą r.greiciunas@gmail.com.

Bendrinti: