NUTEKI misija – evangelizuoti jaunimą

XFM radijo stoties laidoje „Jaunimui X“ viešėjo krikščioniško progresyvaus roko grupės NUTEKI vokalistas ir lyderis iš Baltarusijos Miša. Svečias laidoje glaustai papasakojo savo ir grupės istoriją. Miša taip pat ragino kiekvieną jauną krikščionį puoselėti savo potencialą tarnaujant Dievui savo kartoje.

 

Mišos istorija

Grupės NUTEKI lyderis Miša laidoje atvirai pasidalino savo atsivertimo į Jėzų istorija. Pašnekovas laidoje pripažino, kad gyvenimas jam nuo vaikystės nebuvo lengvas: tėvas buvo alkoholikas, o mama dirbo sesele. Pasakodamas apie savo vaikystę Miša prisiminė, kad buvo chuliganas. Gyvenimas jam neturėjo prasmės ir atrodė beviltiškas. Tačiau vieną kartą sutikus evangelistą jo gyvenimas pradėjo keistis.

„Vienas žmogus, kuris tikėjo Dievu, susitiko su manimi ir papasakojo man evangeliją. Jis pasakė, kad ten kur aš dedu tašką, Dievas deda kablelį. Ir padovanojo man Evangeliją. Aš pradėjau skaityti Šventą Raštą ir susižavėjau Kristumi. Mane tai labai palietė ir aš galvojau, jeigu aš galiu būti to dalimi, tai yra labai nuostabu! Vėliau, praėjus kažkuriam laikui, mano tėvas metė gerti ir dabar yra blaivus jau 10 metų bei gyvena su Dievu“.

Laidos svečias dar prieš atsivertimą buvo muzikantas ir laidoje pabrėžė, kad grupė NUTEKI tėra pasekmė bandymo sujungti muzikinį talentą su tarnavimu jaunimui: „Muzika buvo vienas iš instrumentų, kaip realizuoti savo pašaukimą“. Tačiau Mišos nuomone, pats noras tarnauti jaunimui gimė iš meilės Dievui: „Kuo arčiau aš Dievo, tuo aš daugiau matau kitus žmones. Aš tada daugiau matau žmones, kurie yra pasimetę, kuriems skauda. Kurių gyvenimai yra pažeisti, sugriauti“.

 

NUTEKI istorija

Grupės lyderis laidoje papasakojo, kad NUTEKI veikla prasidėjo, kai susibūrė krikščioniškas, muzikalus jaunimas norintis pasiekti savo kartą su evangelijos žinia.

„Grupė NUTEKI susibūrė maždaug prieš 10 metų Maskvoje su idėja, kad kuo daugiau jaunimo galėtų sužinoti apie Jėzų. Muzika yra vienas geriausių būdų apjungti jaunimą <...> Mūsų tikslinė auditorija yra nuo 16 iki 29 metų, nes jie yra ateitis ir jie yra sujungti šiuolaikinėmis madomis, filmais ir jų yra apie 2 milijardai. Tokie skaičiai iš tikrųjų įkvepia, jeigu mes galime su jais bendrauti, nes yra aišku, kad seni metodai jau nebeveikia. Mes todėl ir veikiame, kad suprastume kaip komunikuoti su tokio amžiaus jaunimu, kaip pasiekti jų širdis su evangelijos žinia“.

Laidos svečio nuomone, NUTEKI muzika apjungia įvairias temas. Tačiau svarbiausia, kad NUTEKI dainos kalba apie paprastus gyvenimo dalykus.

„Mūsų dainos labai paprastos apie meilę, apie džiaugsmą, apie viltį, apie paprastus gyvenimo dalykus. Manau, kad pats geriausias dalykas apie ką galima dainuoti, tai apie paprastus gyvenimo dalykus. Pavyzdžiui, daina „Troli ateik čia“ gimė iš tendencijos kritikuoti internete. Iš tikrųjų ši daina yra apie tai, kad jeigu kažkas tave internete kritikuoja, tau net nereikia gintis. Ypač jeigu tu krikščionis, tave stipriai trolins. Tada tu gali įsijungti šitą dainą „Troli ateik čia“ ir pasikrauti pozityvo“.

 

Turų Lietuvoje pradžia

Grupės NUTEKI lyderis laidoje papasakojo, kad mintis pradėti koncertuoti kituose šalyse gimė koncertuojant Baltarusijoje. Tačiau atkreipė dėmesį, kad organizuojant turus kituose šalyse reikalinga vietinių partnerių pagalba.

„Kai mes koncertavome Baltarusijoje, pamatėme, kad mums iš tikrųjų yra mažai ir mums reikia plėstis į kitas šalis. Kiekvienoje šalyje mes rasdavome žmones ir per juos stengdavomės daryti turą šalyse ir mums taip pavykdavo suorganizuoti. Ir, vat, XFM komanda, tai yra žmonės, kurie visada padeda daryti turus Lietuvoje“.

Taip pat, laidos pašnekovas pastebėjo, kad kol kas su grupe neorganizuoja turų kituose Baltijos šalyse tik Lietuvoje.

„Mes turime limitą, kiek mes galime galime keliauti į kitas šalis, tai yra 90 dienų dėl šeimų. Tai vat, ir mes išrinkome tas šalis, kurios buvo mūsų širdyje. Tai yra Uralas, Kazakstanas, Kirkizija, Uzbekistanas ir Lietuva“.

 

Turų Lietuvoje rezultatai ir problemomis

Pagrindinis NUTEKI vokalistas pateikė statistinių duomenų apie tai, kiek žmonių šias metais sudalyvavo NUTEKI koncertuose Lietuvoje ir kiek iš jų meldėsi atgailos malda: „Iš viso per keturis koncertus apie 1700 žmonių buvo. Iš jų 115 žmonių pakėlė rankas ir meldėsi atgailos malda. Šlovė Dievui! Mes tuo labai džiaugiamės“.

Miša taip pat atvirai papasakojo apie tris didžiausias problemas su kuriomis NUTEKI susiduria koncertuodami Lietuvoje.

„Pirmiausia susiduriame su finansinėmis problemomis, nes visi mūsų koncertai yra nemokami po atviru dangumi <...> Visi šitie turai yra mūsų iniciatyvą, nes mes norime tai daryti dėl Dievo. Ir kiekvienais metais reikia ieškoti finansinių partnerių, tačiau šiais metais nemažai partnerių negalėjo prisidėti. Bet su Dievo pagalba turas įvyko. Antras dalykas dėl kurio mes pergyvenome yra oras. Mes pergyvenome, kad gali lyti. Bet lietaus niekur nebuvo. Oras buvo labai geras. Ir tikrai ačiū Dievui už gerą orą. Trečias sunkumas yra pasaulėžiūra, kurią mes sutikome bendraudami su jaunimu po koncertų ir koncertų metu. Mes su kai kuriais jaunuoliais bendraudavome net po valandą. Ir jie teigdavo, kad gyvena be tikslo ir jiems tai normalu. Ir netikėti yra netgi „kieta“. Man kaip jaunam krikščioniui tai yra didelis iššūkis, nes yra daug pasaulėžiūrų. Todėl pamokslai yra labai svarbi mūsų koncertų dalis“.

 

Palaikymas ir paskatinimas

Pagrindinis NUTEKI vokalistas laidoje paprašė klausytojų juos palaikyti maldomis ir finansais.

„Pirmas dalykas, ką žmonės gali daryti, tai yra melstis. Kad Dievas saugotų mūsų šeimas, saugotų mus, kad mes turėtume jėgų daryti tai, ką darome. Kad būtų išmintis veikti maksimaliai efektyviai. Kad būtų maldos už apsaugą, nes tam tikrose šalyse, kur mes darome turus mes tai darome nelegaliai ir mus gali nubausti, uždaryti ar galbūt skirti baudas. Antras dalykas, palaikyti finansiškai. Už tai mes būsime labai dėkingi. Nes malda ir finansinis palaikymas yra tai, kaip mes galime daryti tai, ką darome“.

Laidos metu pašnekovas taip pat skatino kiekvieną jauną krikščionį puoselėti savo talentus tarnaujant Dievui.

„Noriu palinkėti, kad būtumėte drąsesni, nes kiekvienas iš jūsų turite atsakomybę už savo kartą. Maksimaliai atvertumėte savo potencialą, kad visi pažintų Dievą. Ir artindamiesi prie Dievo augtumėte meile kiekvienam“.

Jeigu norite paremti NUTEKI tarnystę vienkartine auka arba tapti finansiniai partneriais, prašome susisiekti su mumis el. paštu: xfm@xfm.lt

 

Parengė Deividas Koncius

 

  Ignė Lembutytė, XFM radijo stoties 

  Eterio programos direktorė

  Mob.: +370 614 42555

  E-mail: ignexfm@gmail.com

  www.xfm.lt 

 

Bendrinti: