Titulinis / Tikėjimas ir mokinystė / Bažnyčia, visuomenė ir kultūra

Kaip atmetimo kultūra veda prie Evangelijos

Vienintelis Kristus gali atstatyti mūsų sugedusią prigimtį ir žlugusį pasaulį, kuriame gyvename. Kryžius įrodo, kad Dievas neišsižadėjo žmonijos, nors turėjo tam teisę. Kryžius patenkino teisėtą Dievo rūstybę. Jo meilė ir malonė atvėrė išeitį pasmerktiesiems.

„Tvirtai stovėkite...“

Dievas yra šventas, todėl Jo tautos nariai turi būti šventi (žr. Kun 11,44–45). Mūsų gyvenimo tikslas nėra tapti dievu, o vis labiau panašėti į žmogų Jėzų, kuris yra šventas, tyras, nesuteptas, tobulas žmogus.

Rainer Kurm kūryba

2023 m. pavasarį Vilniaus evangelinės bažnyčios dizainerės Gedos Žyvatkauskaitės kvietimu bažnyčios patalpose buvo surengta Estijos dailininko Rainer Kurm paroda „2014–2022 m. tapyba: Kintantys peizažai“.

Ko bažnyčia gali pasimokyti iš menininkų (II dalis). Pasninkas

Šventoji Dvasia naują gyvenimą įkvepia tada, kai mūsų pačių jėgos išsenka. Dievas nekovoja su mūsų valia – Jis kantriai laukia, kol pasieksime tokią vietą, kurioje nebeliks jokios abejonės, kad veikia būtent Dievas, o ne mes.

Ir šiame algoritmų amžiuje ieškokite išminties

Gyvename algoritminio meilikavimo amžiuje. Interneto algoritmai pateikia mums malonų melą, kurį mes norime girdėti, nes protingi žmonės nori to, ką turime mes. Jie nori mūsų pinigų, dėmesio, mūsų balsų.

Homoseksualumas ir krikščionis

Bažnyčia žemėje yra Dievo duotas dvasinio pasaulio vaizdinys. Būtent per savo žmones Dievas nori kiekvienai dvasinei valdžiai parodyti, kad Jis už visas jas išmintingesnis. Kartu tai ir didelis paskatinimas mums.

Kaip suprasti laimę? Ar gyvenimas yra daugiau nei būti laimingam?

Gali pasirodyti gana keista, kad rašau apie laimę. Juk turėtų būti labiau kvalifikuotų žmonių, galinčių pasisakyti šia tema? Visų pirma, aš esu britas, o mes, britai, negarsėjame savo džiaugsmingu požiūriu į gyvenimą. Mes labiau įpratę būti ramūs ir tęsti, ką darėme!

Kuo pavojinga Reformacija?

Puolęs žmogus atmeta Dievą; kūrinys maištauja prieš Kūrėją. Dievas žmonėms davė savo įstatymą, bet jie jo kratosi. Lutheris sako: „Kiekvieno žmogaus valia labiau nori, kad pasidarytų taip, jog neliktų įstatymo ir ji taptų visiškai laisva. Kiekvieno žmogaus valia baisiausiai nemėgsta, kai jai uždedamas [Dievo] įstatymas…“