Šeimos Biblija

Ši Knyga turi beveik 200 metų istoriją ir yra laikoma viena iš gražiausių visų laikų Biblijų... Mes peržvelgėme šimtus Biblijų, kol radome šią – vieną gražiausių Knygų, kada nors išleistų pasaulyje... Atnaujinę ir papildę ją pristatome – ŠEIMOS BIBLIJA XXI a. skaitytojams – pirmą kartą tokio dydžio ir kokybės knyga lietuviškai!

Pirmą kartą išleista Anglijoje leidėjo Joghno Cassellio maždaug 1840-60-aisiais, ši Knyga buvo žinoma kaip ILIUSTRUOTA ŠEIMOS BIBLIJA. Tuo metu biblijų leidimas priklausė siauram ratui privilegijuotų leidėjų, todėl J. Cassellis įsiveržė į konservatyvią rinką su trenksmu. Knyga buvo įspūdingai iliustruota tuo metu geriausių dailininkų graviūromis ir buvo leidžiama pačiomis įvairiausiomis formomis – nuo pavienių dalių, kainuojančių grašius, iki įspūdingų oda įrištų leidimų.
Kaip Biblijos istorikas Gordonas Campbellas rašo knygoje „Biblija. Karaliaus Džeimso vertimo istorija 1611-2011“, paskatintas sėkmės tėvynėje, J. Cassellis atidarė biurą Amerikoje, kur pardavimai buvo dar įspūdingesni – vienu metu siekė net 300 000 per savaitę!

The New York Times šią Bibliją pavadino „ne šiaip gera, o retai pasitaikančios kokybės“, o The New York Tribune pridūrė, kad „jokia Biblija nė iš tolo neprilygsta savo meniškumu“.

Leidyklos OBUOLYS komanda užtruko beveik metus restauruodama šią įspūdingą Knygą, kurioje panaudojome pataisytą ekumeninio leidimo tekstą. Senąjį Testamentą iš hebrajų ir aramėjų kalbos vertė Antanas Rubšys, Naująjį Testamentą iš graikų – Česlovas Kavaliauskas.

 

https://seimosbiblija.lt/senovine-biblija/

Bendrinti: