Apgailestavimas ar atgaila?

                                                                                                                         Pixabay.com nuotrauka

Tarp apgailestavimo ir atgailos yra skirtumas. Apgailestauti – reiškia būti labai susikrimtusiam, kad įkliuvai. Pavyzdžiui: jūs nebaudžiamai apiplėšinėjate bankus, ir niekas jūsų negali sugauti, tačiau po eilinio apiplėšimo jus vis dėlto suseka ir pasodina į kalėjimą. Ką jūs jausite? Apgailestavimą dėl to, kas įvyko. O būtent dėl ko? Dėl to, kad jūs įkliuvote.

Arba, pavyzdžiui, jūs važiuojate automobiliu viršydamas greitį, ir staiga jus sustabdo policininkas. Jūs taip pat apgailestausite. Kodėl? Todėl, kad jūs įkliuvote, o visai ne dėl to, kad jūs prasižengėte įstatymui. Tai ne atgaila, tai yra apgailestavimas. Atgailauti – reiškia nustoti daryti tai, ką jūs darote neteisingai, ir pakeisti savo elgesį.

Judas Iskarijotas apgailestavo, kad išdavė Jėzų. Jis žinojo, kad Jėzus yra nekaltas. Jis žinojo, jog tai, ką jis padarė, buvo neteisinga. Jeigu jis būtų atgailavęs, jis būtų turėjęs šansą grįžti pas Jėzų. Vietoje to, jis nuėjo pas religinius lyderius.

Kuo tai jam pasibaigė? Religiniai lyderiai pasakė: „Žinai, ką? Mums tai nerūpi. Tai tavo problema. Tu savo darbą padarei, mes sumokėjome. Dabar, išeik“. Mūsų pasaulyje tai įprastas dalykas. Pasaulis žadą laisvę, o atneša vergiją. Jis žada malonumą, dėl kurio jūs vėliau jaučiatės kaltas. Vietoje laimės – skausmas. Vietoje džiaugsmo – liūdesys. Judas šiame pasaulyje neturėjo nieko, išskyrus Jėzų, ir jis Jį išdavė. Judas kreipėsi į religiją, kuri paprasčiausiai neturėjo ką jam duoti. Jam reikėjo Kristaus.

Religiją galima palyginti su pleistro panaudojimu tuomet, kai reikalinga atvira širdies operacija. Mums nereikia religijos, nes kaip dažnai mes į ją besikreipsime – vis tiek ji negalės mums padėti. Mums ypač reikia Jėzaus. Kur jus nuves kaltės jausmas? Jeigu jūs jaučiate kaltę dėl kokių nors nuodėmių, tai jums būtinai reikia eiti pas Kristų. 

Išvada: Ar jūs suvokiate skirtumą tarp atgailos ir apgailestavimo?

 

http://jezus.lt/news/1804/15/Apgailestavimas-ar-atgaila/

 

 

Bendrinti: