Dievo jėga

„Mano pagalba ateina iš Viešpaties, kuris sukūrė dangų ir žemę!“ (Ps 121, 2)
 

Rebekai ir Raselui gydytojai pasakė, kad jie neturės vaikų. Bet Dievas turėjo kitus planus, ir po dešimties metų Rebeka pastojo. Nėštumas praėjo gerai, laukiamu metu prasidėjo sąrėmiai, ir tėvai atvyko į gimdymo namus. Tačiau gimdymas užsitęsė ilgai. Galiausiai gydytoja nusprendė, kad yra neišvengiamas cezario pjūvis. Išsigandusi Rebeka, nerimaudama ir dėl kūdikio, ir dėl savęs, pradėjo graudžiai verkti. Tada gydytoja ramiu balsu pasakė: „Aš padarysiu viską, ką galiu. Bet pasimelskime, nes Dievas gali dar daugiau“. Jos su Rebeka pasimeldė, ir po penkiolikos minučių gimė mažas ir sveikas berniukas Briusas.
 

Gydytoja suprato savo priklausomybę nuo Dievo ir Jo galios. Ji žinojo, kad nors ir turi patirtį ir būtinas žinias atlikti operaciją, bet jos rankoms vis tiek reikalinga Dievo išmintis ir jėga (Ps 121, 1-2).
 

Džiugu girdėti apie išsilavinusius žmones, kurie suvokia, kad jiems reikia Dievo, nes mums visiems Jo reikia. Jis yra Dievas, o mes žmonės. Jis vienas „gali padaryti nepalyginamai daugiau, negu mes prašome ar suprantame“ (Ef 3, 20). Todėl nusižeminkime ir padarykime nuolankias savo širdis, mokykimės iš Jo ir su malda ateikime pas Jį. Jis gali padaryti žymiai daugiau už mus.
 

Dieve, man reikia Tavo išminties ir jėgos sprendimuose, darbe ir santykiuose - visuose gyvenimo aspektuose.


 

https://www.gerojinaujiena.lt/post/dievo-j%C4%97ga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bendrinti: