Pasipriešinimo stiprinimas

„Taigi būkite klusnūs Dievui; priešinkitės velniui, ir jis bėgs nuo jūsų.“ (Jokūbo 4, 7)

 

Esi girdėjęs apie pasipriešinimo pratimų treniruotę? Kasdien atliekant tokius pratimus (pavyzdžiui, kasdien vis didinamo svorio stūmimo), tvirtėja raumenys. Per tokią prizmę derėtų žiūrėti ir į cituotoje eilutėje išreikštą paraginimą priešintis velniui.

Šėtonas atėjo „vogti, žudyti, naikinti“ (žr. Jono 10, 10). Ką jis nori naikinti? Viską, ką Dievas tau suteikė. Velnias žaidžia nesąžiningai, sukčiaudamas. Pasitelkęs ištisą ginklų arsenalą jis puls tavo mintis, sveikatą, santuoką, vaikus, finansus, charakterį. Jei esi dvasiškai silpnas, velnias tave palauš. Šėtonas ištiria tave, žino tavo silpnąsias vietas ir kiekviena pasitaikiusia proga spaus iki paskutinio.

O kaip tau derėtų elgtis? Priešinkis, stumk jį tolyn nuo savęs. Pasitelk kiekvieną Dievo tau duotą dvasinį ginklą – maldą, šlovinimą, Jo Žodį ir bendravimą. Metas suduoti priešui jo paties ginklu, atsimokėti tuo pačiu – pasinaudok juo kaip dvasinių treniruočių sale! Biblija kalba apie Dvasios kalaviją, tai yra Dievo žodį (Efeziečiams 6, 17). Kai esi pripildytas Dievo Dvasios, tavyje esanti Dvasia kovos per tave ir už tave. Galiausia šėtonas, kurioje nors srityje priremtas prie sienos, keis taktiką ir puls tave iš kitos pusės, kitoje srityje. Tačiau iškovojus vieną pergalę po kitos, tavyje sukils drąsa, treniruodamasis įgysi daugiau tvirtybės atremti atakas įvairiose srityse. Po galingų dvasinių „pasipriešinimo treniruočių“ užplūs džiaugsmas, savo gyvenime patirsi nuostabaus Dievo pažado išsipildymą: „O ramybės Dievas netrukus sutryps šėtoną po jūsų kojomis“ (Romiečiams 16, 20).

DIENOS MALDA

Ačiū, Dieve, kad suteikei man viską, ko reikia, kad išstovėčiau dvasinėse kovose. Ačiū, kad Tu visuomet esi su manimi ir nieko nėra man neįmanomo.

/Bob & Debby Gass/

www.jezus.lt

 

Bendrinti: