Žaisti su džiaugsmu

Vienas iš mūsų sūnų Brianas yra universiteto krepšinio komandos treneris. Vienais metais, kai jo komanda dėjo pastangas laimėti krepšinio turnyrą Vašingtono valstijoje, geranoriški miesto gyventojai klausinėjo: „Na, kaip, ar šiais metais ketinate laimėti?“ Tiek žaidėjai, tiek treneriai jautė spaudimą. Todėl Brianas pasiūlė šūkį: „Žaisk su džiaugsmu!“

Man tai priminė paskutinius apaštalo Pauliaus žodžius Efezo bažnyčios vyresniesiems: „Svarbu kad tik su džiaugsmu baigčiau savo bėgimą ir tarnavimą“ (Apd 20, 24). Jo tikslas buvo atlikti Jėzaus Kristaus pavestą darbą. Todėl ir aš nusprendžiau padaryti savo devizu ir malda žodžius: „Su džiaugsmu baigti savo bėgimą ir tarnavimą!“ Arba kaip sakė Brianas: „Žaisti su džiaugsmu!“ Beje, Briano komanda tą čempionatą laimėjo.

Mes visi turime priežastis būti nepatenkinti ir murmėti: pasaulinės naujienos, stresai, sveikatos problemos. Ir vis dėlto, jeigu mes prašome, Dievas gali duoti mums džiaugsmą, kuris viršys visas problemas. Mes turėsime tai, ką Jėzus pavadino: „Manasis džiaugsmas“ (Jn 15,11).

Džiaugsmas yra Jėzaus Kristaus Dvasios vaisius (Gal 5, 22). Todėl mes turime kas rytą prašyti, kad Jis mums padėtų: „Viešpatie, padėk man žaisti su džiaugsmu!“ Rašytojas Ričardas Fosteris (Richard Foster) pasakė: “Melstis – reiškia keistis. Tai didelis palaiminimas. Kaip gerai, kad Dievas davė mums kelią, kuriuo einant, mūsų gyvenime gali vyrauti džiaugsmas“.

Kas jus apkartina ir trikdo? Kame jūs randate džiaugsmą?

Keliu, Dieve, į Tave savo akis. Dėkoju, kad galiu pasitikėti Tavo ištikimybe. Įvesk mane į savo džiaugsmą.

 

http://jezus.lt/news/1854/15/%c5%bdaisti-su-d%c5%beiaugsmu/

 

 

 

Bendrinti: