Titulinis / Tikėjimas ir mokinystė / Tikėjimas ir mokinystė

Bloga ir gera Emanuelio žinia

Dievas ateina pas mus ir gyvena su mumis ne todėl, kad buvome geri, o todėl, kad Jis yra geras. Ir būdamas geras iš savo malonės Jis atsiuntė Jėzų, kad Jis išpirktų mus iš nuodėmės vergijos ir paruoštų mus gyventi su Juo dabar ir amžinai.

Kaip pažinti ir patirti Dievo meilę?

Nesvarbu, ar kalbuosi su neseniai įtikėjusiuoju, ar su patyrusiu krikščionimi, dažnai pokalbiai krypsta panašia linkme. Abu prisipažįstame, kad mums sunku melstis, įveikti tam tikrus senus įpročius, atrasti krikščioniško gyvenimo džiaugsmą ir ramybę.

Bendravimas su Dievu

Reguliariai, kiekvieną vakarą, einu pasivaikščioti ir pasikalbėti su savo Viešpačiu. Tomis akimirkomis jaučiuosi panašiai kaip karalius Dovydas, apstulbintas Dievo didybę skelbiančio žvaigždėto dangaus.

„Būk man gailestingas...“

Dievo gailestingumas yra vienas brangiausių dalykų pasaulyje. Tai viena plačiausiai atskleistų temų Biblijoje ir viena labiausiai nesuprastų (arba neteisingai suprastų) tiesų apie Dievą.

Apie maldą

Viešpats neišnaudoja žmonių, reikalaudamas, kad Jam melstųsi, bet Jis panaudoja maldą, kad išugdytų žmogų.

Kai mes kenčiame...

Kai kenčiame, nereikia stengtis visko išsiaiškinti – tai visada bus beprasmis užsiėmimas. Tai, kad tu nežinai, kodėl Dievas leido patirti tam tikrus sunkumus, nereiškia, kad darai kažką negerai; tai paprasčiausiai reiškia, kad tu nesi Dievas.

Pirmasis Dvasios vaisius

Bet Dvasios vaisiai yra meilė, džiaugsmas, ramybė, kantrybė, malonumas, gerumas, ištikimybė, romumas, susivaldymas. Tokiems dalykams nėra įstatymo (Gal 5, 22–23).

Santykius reikia kurti. Jie nesiklosto savaime

Mes visi esame vieni nuo kitų priklausomi ir bet kokie ilgalaikiai santykiai iš kiekvieno mūsų reikalauja visų įprastų dorybių: pripažinti kaltę, nuryti nuoskaudą, rizikuoti būti atviram, nebėgti nuo problemų, bet jas spręsti.