Titulinis / Visai šeimai / Senjorams

Dėkingumas

„Kaip gražiai sensta lapai. Paskutinės jų dienos kupinos spalvų ir šviesos“ (Johnas Burroughsas).
Kai gyvenime lieka tik gerai gyventi, jis tampa vertingesnis, pradedame pastebėti visus jo grožio aspektus. Kriauklelės pajūryje virsta meno kūriniais, kuriuos verta rinkti ir saugoti.

Dabartis

„Tik dvasia yra neįveikiamai jauna. O ramaus vyresnio amžiaus žmogaus dvasia plėtojasi laisviau nei audringoje jaunystėje“ (George'as Santayana).

Mūsų Dievas – staigmenų Dievas (galerija)

Įspūdžiai iš Kauno evangelinės bažnyčios organizuotos šventės senjorams.
Laikas bėga labai greitai, bet vis prisimindavau užpernai vykusią vakaronę senjorams – esu dėkinga už ją Dievui, organizatoriams ir bažnyčios jaunimui.

Garbingai senstant

Aš jau oficialiai įžengiau į gyvenimo laikotarpį, kuriame kalbame apie gyvenimo „sezonus“. Na taip, aš senstu. Kasdien, oficialiai, be jokių ceremonijų senstu. Esu toje nuostabioje gerbtino neaiškumo situacijoje – tarp jaunų ir garbingo amžiaus piliečių, vadinamoje „viduramžiu“.

Vienišumas

„Kokia didžiausia senatvės bėda? Kas įspaudžia raukšlę kaktoje? Nepakeliama žiūrėti, kaip mylimieji išnyksta iš gyvenimo puslapių, ir tapti tokiam vienišam žemėje, koks dabar esu aš“ (lordas Byronas).

Atlaidumas

„Jaunieji moka taisykles, vyresnieji žino išimtis“ (Oliveris Wendellis Holmesas).

Baimė

Amžius susijęs ne vien su nykimu. Jis mūsų viduje brandina ir augina naują gyvenimą, kuris išdžiovina ir pralaužia kevalą. (George MacDonald)

Paslaptis

Senatvėje galimybių apstu,
Tik dėvi jos ne jausnystės rūbu.
O kai vakaro sutemos artėja,
Neregėtos žvaigždės dieną dangų nusėja.
Henry Wadsworthas Longfellow

Su Dievo pagalba

„Šiandien aš esu aštuoniasdešimt penkerių metų amžiaus. Aš ir šiandien dar esu toks tvirtas, kaip tą dieną...“ (Joz 14, 10-11).

Padrąsinimas senstantiems žmonėms

Nors sunkumų patiriame visai laikais, tačiau senatvėje jų padaugėja. Senstantiems žmonėms sunkumų kelia ir juos supanti jaunimo kultūra, jie atsilieka nuo sparčių interneto ir technologijų pokyčių, jų energija ir paslankumas silpsta.