Titulinis / Visai šeimai / Šeimos takais

Mušti vaikus negerai

Amerikos pediatrų akademijos nariai argumentuotai paaiškino, kad mušimas (net ir pliaukštelėjimas) neigiamai veikia vaikus.

Puoselėkime prasmingas tradicijas

Prieš kelias dienas kepiau gražiuosius kalėdinius sausainius – eglutės formos, migdolų skonio sviestinius sausainius su spalvoto cukraus papuošimais.

Kaip puoselėti artimą ryšį su sutuoktiniu

„Mes tiesiog nebejaučiame turintys ryšį vienas su kitu...“ Taip jautėsi jie abu. Kažkuriuo bendro gyvenimo periodu jų judėjimo trajektorija ėmė išsišakoti į dvi lygiagrečias trajektorijas, todėl dabar jie jautė paraleliai gyvenantys savo atskirus gyvenimus ir neišgyvenantys intymaus tarpusavio ryšio. Kaip galima išspręsti šią „ryšio praradimo“ problemą?

Svarbiausia – širdis (knygos „Ugdanti meilė vaikams“ ištrauka)

„Ak, pone Visažini! Aš auginu keturiolikmetę, su kuria kasdien susibarame bent penkis kartus. Ji taip pat nuolat konfliktuoja su savo broliu ir seserimi, jei tik šie būna netoliese. Iš visų dalykų ji gauna siaubingus pažymius, rūko „žolę“, miega su savo vaikinu ir naktimis išslenka iš namų. Kaip man su ja elgtis?“

Tiltas tarp Dievo ir vaikų

Turbūt visi šios kartos vaikai išgyvena tam tikrą atskirtį. Šeimos skiriasi, daug vaikų lieka vieniši, be suaugusiųjų priežiūros, bažnyčia taip pat nebeturi jiems įtakos dėl savo paviršutiniškumo ir atitolimo...

Santuokos sandora

Viešpats Dievas, padaręs iš žemės visus žvėris bei padangių paukščius, juos atvedė prie Adomo, kad matytų, kaip jis juos pavadins; kaip Adomas pavadino kiekvieną gyvą padarą, toks ir yra jo vardas. Adomas davė vardus visiems gyvuliams, padangių paukščiams ir visiems lauko žvėrims, tačiau tarp jų neatsirado padėjėjo, tinkamo žmogui.

Skiriu savo vaikams: norėčiau, kad jūs gyventumėt geriau

Mano tėvas mirė daugiau nei prieš dešimtmetį. Kartu su juo buvo „palaidoti“ ir klausimai, kurie neseniai vėl iškilo. Prabėgus kiek laiko, mes su mama kalbėdavomės apie mano tėvų skyrybas ir skausmą, likusį po to įvykio.

Dviejų atlaidžių žmonių sąjunga (I)

Jūsų dėmesiui siūlome ištrauką iš knygos „25 stebinančios santuokos“, kurią skaitydami iš arčiau susipažinsite su žymiu XX a. evangelistu Biliu Gremu ir jo žmona Rūta.