INICIATYVŲ seminaro atgarsiai

2015 m. spalio 24 d. Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčios patalpose vyko INICIATYVŲ seminaras „Mažos ir vidutinio dydžio įmonės tarp išbandymų ir priespaudos“. Seminare pranešimus skaitė svečiai iš Vokietijos Davidas Hirschas ir Albertas Rathjenas. Jau pačios skaitytų pranešimų temos („Evangelinė atsakomybė už mažas ir vidutinio dydžio įmones Europoje“ ir „Krikščionių verslininkų atsakomybė šiandien“) sufleravo, kad seminaro metu nagrinėta svarbi problema – tokių, rodos, nelengvai suderinamų dalykų kaip tikėjimas ir verslumas santykis.

Seminarui pasibaigus mintimis apie jo idėją ir rezultatus dalijosi vienas renginio organizatorių Romas Grigalis: „Verslo žmonės dažnai perka paslaugas ar produktus. Tik iš ko –  ar perka iš kitų tikinčiųjų ar ieško jų internete, kaip dabar esame įpratę? Gal ir nereiktų ieškoti, jei pažintume, kuo užsiima drauge su mumis bažnyčioje esantys verslūs žmonės, ką jie daro, kokias paslaugas teikia.

Vedamas tokių minčių aš prisidėjau organizuojant krikščionių verslininkų seminarą, kurio metu savo idėjomis ir misija dalijosi svečiai iš Vokietijos. Seminare dalyvavo apie 40 verslininkų iš visos Lietuvos. Bendraudamas su dalyviais pamačiau, jog daugelis iš mūsų mąsto, kad turėtume glaudžiau susivienyti. Juk visi turi didesnių ar mažesnių poreikių, o kartais netgi prireikia pagalbos. Tad po šio seminaro aštuoni aktyvūs verslininkai įsipareigojo artimiausiu metu skirti laiko surinkti esamus poreikius ir juos paskelbti. Planuojame pradėti nuo verslo reikmių, o vėliau po truputį mėginsime atsakyti ir į buitinius poreikius. Bet tam dar reikia pasiruošti....“.

Visuomet džiugu skaityti apie iniciatyvas, skatinančias pažvelgti į šalia esančiuosius, pastebėti poreikius, atsakyti į juos kad ir iš ribotų išteklių. Dalijimas su meile visuomet praturtina – juk labiau palaiminta duoti negu imti (Apd 20, 35).

Bendrinti: