Naujienos iš Savarankiško gyvenimo namų Troškūnuose

Jau anksčiau rašėme, kad prieš kelerius metus Naujosios Akmenės bažnyčios pastoriaus Mindaugo Palionio iniciatyva nupirktas didelis pastatas Anykščių raj. Troškūnuose, kuriame buvo įsteigti Savarankiško gyvenimo namai vyresnio amžiaus asmenims.


Šiuo metu Savarankiško gyvenimo namuose gyvena vienuolika asmenų. Prie senbuvių Jono ir Ženios prisijungė Žydrūnas, Kąstytis, Edmundas, Gediminas, Antanas ir Valerijus. Kiekvieno jų gyvenimas nelengvas - vieni jų užsiregistravę darbo biržoje, bet neturi jokių pajamų, kiti gauna pašalpas arba neįgalumo pensijas. Tačiau džiugina, kad mus remia tikintieji, o ir patys seneliai noriai darbuojasi, prižiūrėdami nedidelį ūkį, susikūrusį gerų žmonių dėka: turime ožką su ožiu, keliolika triušių, dvi vištas ir gaidį. Virtuvėje šeimininkauja sumani virėja Virginija, tad maistui išleidžiame nedaug pinigų. Be to, neseniai dideliu kiekiu bulvių parėmė geradaris ūkininkas Henrikas iš Vilniaus.

Gediminas ėmėsi remontuoti susidėvėjusias kėdes, o dovanota siuvamąja mašina siūsime užtiesaliukus kėdėms, padėkliukus ir pirštines karštiems indams padėti. Jei pasiseks visa tai parduoti, už gautas lėšas pastate įsirengsime dar vieną, didesnį, sanitarinį mazgą. Tam kaupiame ir rėmėjų pervestas lėšas.

Visiems darbams vadovauja LPF „Prieglobstis“ darbuotoja Neringa su vyru Arūnu. Labai džiaugiamės ir dėkojame, kad mums padeda savanoriai - Janina iš Gargždų ir Eugenija iš Kauno. Nors Eugenija jau pati senjorė, iki šiol gyvenusi Kaune, tačiau pasiryžo persikelti gyventi į Anykščius, kad galėtų padėti šių namų gyventojams. Dėkojame ir savanoriui Petrui už koklinių pečių apžiūrą bei remontą, sandėlio daržovėms įrengimą, morkų atvežimą, o Juozui iš Vievio už gitarą.

Džiugina, kad dažnai sulaukiame svečių, kurie dalinasi Dievo žodžio įžvalgomis. Gyventojams tai patinka, mat kai kurie patys mėgsta skaityti Bibliją. Miestelyje vyksta ir daugiau renginių. Nesenai Troškūnų vienuolyno patalpose vyko krikščioniškos organizacijos - Veikliųjų žmonių bendrijos organizuota evangelizacija, kurioje dalyvavo ir mūsų gyventojai. Į renginį susirinko penkiasdešimt žmonių, keli iš jų meldėsi atgailos malda.

Jeigu norite daugiau sužinoti apie Savarankiško gyvenimo namus, rašykite mums adresu: rimo.baidares@gmail.com, www.prieglobstis.org, arba skambinkite telefonu Rimui 867635010.

Jei norėtumėte paremti, šiuo metu mums dar trūksta skalbyklės, viengulių lovų, spintų.
 
Bendrinti: