Šeimų vakaras „Gyvuos šeima - gyvuos tauta"

Šiaulių bažnyčios „Tiesos žodis" pastorės Anželikos Krikštaponienės iniciatyva gegužės 18 dieną vienoje iš miesto kavinių buvo surengtas krikščionių šeimų vakaras.

Į renginį atvyko 27 įvairaus amžiaus poros iš Šiaulių, Radviliškio ir Kuršėnų „Tiesos žodžio" bažnyčių.

Vakaro tikslas - pastiprinti šeimas, atnaujinti sutuoktinių tarpusavio santykius, tiesiog drauge pabūti, atsipūsti nuo kasdieninės rutinos. Vakaro dalyviams pasivaišinus, pabendravus ir susipažinus, pastorė Anželika pasidalino mintimis apie šeimą, ją palygindama su sodu. Edeno sodas buvo pirmosios šeimos gyvenimo vieta. Sodas simbolizuoja grožio, gyvybingumo, vaisingumo bei palaimos vietą. Sodų žydėjimo metas -pavasaris. Žydėjimas yra meilės metas. Ypatingai tai yra išreikšta romantiškiausioje Biblijos knygoje Giesmių giesmėje, kurioje dviejų mylimųjų santykiai aprašomi ir kaip sodo žydėjimas. Sodas nuostabus tuo, kad žydėjimas jame vyksta ne vienerius metus. Po kiekvienos žiemos ateina pavasaris. Taip ir šeimoje meilės etapai atsinaujina po gilios žiemos. Tačiau sodas, kaip ir šeima, negali būti savaime gražus ir vaisingas, jį reikia prižiūrėti įdedant daug pastangų.

Pastorė taip pat pabrėžė, kad krikščioniškoje šeimoje labai svarbūs trys dalykai: meilė Dievui, šeimos Kūrėjui, meilė savo partneriui ir meilė savo vaikams.

Vakaro dalyviai dar turėjo įveikti užduotį „Kaip gerai pažįstu ir vertinu save", o trys vyriausios bei dvi jauniausios poros, taip pat daugiausiai vaikų auginančios šeimos bei pora, atvykusi iš toliausiai, gavo dovanų.

Šventinį vakarą vainikavo šokiai. Paskutinis šokis buvo pats įspūdingiausias - sutuoktiniai turėjo šokti su žvake rankose. Aidas ir Anželika Krikštaponiai pirmieji užsidegė žvakę ir prieidami prie kitų porų nuo savo žvakės uždegė ir jiems žvakes, o šie - kitiems. Toks šokis simbolizavo štai ką: šokis poroje - tai šeimyninė harmonija, žvakė - jautrumo simbolis, šokti reikia taip, kad žvakė neužgestų, ir šeima, kurioje plevena Viešpaties liepsna, uždega kitas.

www.btz.lt

Bendrinti: