Teologinės darbo grupės pranešimas

Lapkričio 25 d. Panevėžyje vyko antrasis Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis“ teologinės darbo grupės susitikimas. Jame dalyvavo bendrijos vadovas Gabrielius Lukošius, bendrijos tarybos pirmininkas ir Panevėžio bažnyčios pastorius Ramūnas Jukna, Šiaulių bažnyčios pastorė Anželika Krikštaponienė, Vilniaus bažnyčios pastorius Darius Širvys,
Anykščių bažnyčios vyresnioji Birutė Venteraitienė, Naujosios Akmenės bažnyčios pastorius Mindaugas Palionis ir leidyklos „Tikėjimo žodis“ vadovas Valdas Bačkulis.

Susitikimo metu buvo nutarta, kad reikia atnaujinti Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis“ tikėjimo išpažinimą, praplečiant jo postulatus papildomomis nuorodomis į Šventąjį Raštą bei visuotinius ir Reformacijos laikotarpio tikėjimo išpažinimus.

Darbo grupė taip pat aptarė Naująjį miesto katekizmą, kurį yra parengę „Gospel Coalition“ ir „Redeemer Presbyterian Church“ atstovai Timothy Kelleris and Samas Shammas. Šis katekizmas sudarytas pasinaudojant Kalvino Ženevos katekizmu, Vestminsterio trumpuoju ir Didžiuoju katekizmais, ypač - Heidelbergo katekizmu. Naujajame miesto katekizme perteikti ir šių didžiųjų Reformacijos amžiaus katekizmų lobiai bei įžvalgos, ir paliesti kai kurie tikėjimo klausimai, kylantys žmonėms šiandien. Šiame katekizme pateikta pagrindinių evangelinių doktrinų santrauka, kuri atitinka ir mūsų bendrijos mokymo tiesas. Todėl darbo grupė rekomenduoja naudotis šiuo katekizmu, pamokslaujant ir mokant bažnyčiose, sekmadieninėse mokyklose, jaunimo bei namų grupėse. Artimiausiu metu Naujasis miesto katekizmas bus paskelbtas bendrijos interneto svetainėje.

Teologinės darbo grupės informacija
Bendrinti: