Vandens krikštas Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčioje

Vėjuotą birželio 25 d. popietę nemažas būrys Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčios tikinčiųjų po pamaldų rinkosi prie netoliese esančio Baltiešos ežero. Vyko bendruomenės krikšto šventė – trylika tikinčiųjų (tiek būrys jaunuolių, tiek ir vyresni broliai bei seserys) skambant šlovinimo giesmėms susirinkusių bendruomenės narių akivaizdoje simboliškai patvirtino, jog kartu su Juo (yra) palaidoti mirtyje, kad kaip Kristus buvo prikeltas iš numirusių Tėvo šlove, (gyventų) naują gyvenimą (Rom 6, 4).

Sprendimas priimti Krikšto sakramentą labai svarbus žingsnis tikinčiojo gyvenime. Evangelinėje Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčioje praktikuojamas tikėjimo krikštas, t. y. krikštytis raginami pakankamai brandūs tikintieji, tvirtai apsisprendę sekti Viešpačiu Jėzumi, suprantantys svarbiausias Evangelijos tiesas bei evangeliškų sakramentų (krikšto ir Viešpaties Vakarienės) prasmę. Dėl to ruošiantis krikštui rengiamos pamokėlės, kurių metu mokymas apie krikštą išdėstomas remiantis Šventuoju Raštu ir Naujuoju miesto katekizmu. Tikėjimo krikštu pasikrikštiję broliai ir seserys kviečiami Viešpaties kūno ir kraujo bendrystei – drauge su visa bendruomene dalyvauti Viešpaties Vakarienėje, kuri Vilniaus Tikėjimo žodžio bažnyčioje švenčiama kiekvieną pirmąjį mėnesio sekmadienį.

Kviečiame pasigrožėti krikšto nuotraukomis ir peržiūrėti vaizdo įrašą. Fotografavo Geda Žyvatkauskaitė, filmavo Marius Mintautas.

Bendrinti: